Header fallback 1

Time-travelling Milkman haalt Seed-investering op voor toekomstbestendige zuivel

Foodtech-bedrijf Time-travelling Milkman heeft een financiering 850.000 euro opgehaald. Met de financiering versterkt de Wageningse onderneming het team, schaalt het de productie op en versnelt het de marktintroductie van hun belangrijkste product Oleocream. De investering is afkomstig van nieuwe investeerder Alianza Team en bestaande aandeelhouders Oost NL, SHIFT Invest en Oterap. De kapitaalinjectie volgt op een eerdere investering in het bedrijf in 2021.

Team +M.jpg

Time-travelling Milkman (TTM), een spin-off van Wageningen University & Research (WUR), heeft de ambitie om de zuivel- en plantaardige olie-industrie te veranderen. De onderneming introduceert daarvoor Oleocream, waarmee consumentenmerken hun producten lekkerder kunnen maken.

Geen compromissen op smaak, textuur en voedingswaarde

De missie van Time-travelling Milkman (TTM) is om gezonde romigheid toe te voegen aan plantaardige zuivel. Traditioneel worden lekkere en vette producten (zoals ijs, ontbijtspreads en kookroom) gemaakt met zuivelroom. De smaak, textuur en voedingswaarde van plantaardige zuivelvervangers zijn vaak nog niet op hetzelfde niveau als dierlijke tegenhangers. Dat vergroot de stap naar plantaardige alternatieven. Dat is een groot probleem aangezien de planeet geen 10 miljard mensen kan onderhouden die leven op een dierlijk dieet. TTM ontwikkelt precies dezelfde romigheid, maar dan op basis van plantenzaden. Met een gepatenteerd proces zet TTM zaden om in Oleocream.

Zuivel-equivalent met minder impact op het milieu

De voedzame vetingrediënten van TTM worden gemaakt via een proces waarbij natuurlijke vetdruppels, Oleosomen genaamd, uit zaden worden gehaald. Oleosomen zijn natuurlijke emulsiedruppels met een vergelijkbare functionaliteit als melkvetdruppels. Oleocream is daarmee een zuivel-equivalent voor romige en smakelijke producten, terwijl het veel minder impact heeft op het milieu.

Investering voor verdere ontwikkeling

Dimitris Karefyllakis, CEO en medeoprichter van TTM, zegt: "We hebben een duidelijk plan over hoe we onze ambities met TTM willen realiseren. Dat kun je niet alleen; je hebt partners nodig die je helpen de volgende stap te zetten. Alianza Team, Oost NL, SHIFT Invest en Oterap ondersteunen ons nu met kennis, netwerk en kapitaal om onze productie op industriële schaal te optimaliseren en al onze commerciële doelen te bereiken."

Luis Alberto Botero CEO en President bij Alianza Team: "Alianza Team zet zich in om de toekomst van de voedingsmiddelenindustrie te transformeren en onze klanten gezondere en duurzamere voedingskeuzes te bieden. We zijn verheugd om te investeren in en samen te werken met Time-travelling Milkman. We zijn ervan overtuigd dat onze gedeelde kernwaarden van innovatie en duurzaamheid de sleutel zullen vormen tot gezondere, meer voedzame voedingsmiddelen om onze voedselsystemen voor toekomstige generaties te verbeteren."

Carl Heijne, teammanager Food bij Oost NL: "De eiwittransitie is een grote uitdaging van deze tijd. Maar bestaande plantaardige zuivelalternatieven hebben nog veel nadelen. TTM heeft een innovatieve oplossing in handen. We hebben eerder geïnvesteerd in TTM en het team heeft sindsdien grote vooruitgang geboekt. We zijn er trots op dat we als Oost NL kunnen helpen de marktintroductie verder te versnellen." Oost NL investeert vanuit het Innovatie- en Energiefonds Gelderland, een innovatiefonds voor het Gelderse mkb van de provincie Gelderland.