Oost NL

Handel met Oekraïne en Rusland

Op 24 februari viel Rusland het buurland Oekraïne aan. Een buitengewoon schokkende actie die tot veel geweld en verdriet leidt. De oorlog in Oekraïne heeft – naast veel menselijk leed – ook ingrijpende gevolgen voor de handel met zowel Rusland als Oekraïne. Zo is de handel met Rusland onderhevig aan een sanctiepakket.

Ondernemers met vragen kunnen op de volgende manier antwoord krijgen over de ontstane situatie:

  • Op de website van de RVO is meer informatie te vinden over het sanctiepakket. De informatie op deze site wordt (vrijwel) dagelijks geactualiseerd. Ook kunnen ondernemers contact opnemen met het ondernemersloket van RVO op nummer 088 042 42 42.
     
  • Op de website van Evofenedex staat informatie over de gevolgen van de Russische inval in Oekraïne en de EU-sancties voor handel, export en logistiek.
  • Voor specifieke regionale vragen helpen Kim Manussos (kim [dot] manussos [at] oostnl [dot] nl) of Ilona Anderson (ilona [dot] anderson [at] oostnl [dot] nl) van Oost NL bij doorgeleiding van de vragen naar de juiste persoon of organisatie.

In bijgaand factsheet presenteren we feiten en data over de handel tussen Nederland (en in het bijzonder Gelderland en Overijssel) en Rusland en Oekraïne tot op heden.