Header fallback 1

Carl Heijne

Voor de business unit Capital ben ik als teammanager verantwoordelijk voor investeringen in de Food sector. Door te investeren in startups, scale-ups en innovatief mkb draagt Oost NL bij aan de transities in foodtech, agtech, eiwittransitie en gezondere voeding. Samen met co-investeerders als venture capital fondsen, family offices, corporate ventures en business angels helpen we bedrijven om met innovatieve oplossingen de markt te betreden, te groeien en een belangrijke speler in hun markt te worden. Daarvoor zet ik graag mijn ruim 30 jaar ervaring in de financiële sector in, waarbij mijn focus lag op mkb, industrie en agri-food.

"We helpen bedrijven met innovatie oplossingen de markt te betreden. Daarvoor zet ik graag mijn ruime ervaring in."

Het is al lang duidelijk dat de wereldbevolking zodanig hard groeit dat we, willen we iedereen blijven voeden, op zoek moeten naar nieuwe middelen, nieuwe patronen en nieuwe technieken om voedsel te produceren. En daarmee onze huidige manieren van voedsel produceren zodanig aanpassen dat deze robuust zijn voor de toekomstige uitdaging. Het fascineert me hoe sterk de positie van Oost-Nederland is in deze ontwikkeling, mede door kennisinstellingen als WUR, innovatieve startups en mkb, en R&D centers van corporates. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Naast investeren stel ik ook mijn netwerk en dat van Oost NL beschikbaar en zet ik uitgebreide kennis en ervaring van zowel mijzelf als mijn collega’s in door mee te denken in de strategie.

Mijn wortels liggen in de regio Oost-Nederland. Ik ben opgegroeid op het platteland in een klein dorp in Twente. Na een periode van 15 jaar in het noorden van het land ben ik in 2010 met mijn gezin teruggekeerd in deze prachtige omgeving. Ik ben trots op de regio waar ik vandaan kom en wil graag bijdragen aan de ontwikkeling van de regio, via mijn werk en als individu.