Header fallback 1

Storro geselecteerd als finalist SXSW Pitch Event

Nederlandse startup Storro heeft zich als één van vijf partijen wereldwijd verzekerd van een plek in de finale voor het SXSW Pitch Event 2018 te Austin, in de categorie Security and Privacy Technologies. Storro ontving in 2017 een investering vanuit het Innovatiefonds Twente. 

Storro kantoor hengelo

Finale

Uit inzendingen van over de hele wereld heeft cybersecurity onderneming Storro uit Hengelo een finaleplek veiliggesteld voor het SXSW Pitch Event in Austin, Texas. Hier dingt het met 4 andere partijen mee naar de hoofdprijs in de categorie Security and Privacy Technologies. Dit omvat innovaties voor sectoren met relatie tot databeveiliging en -privacy.

Onderscheidend

De jury gunt Storro de finaleplek voor hun innovatieve oplossing om gevoelige bestanden veilig te kunnen opslaan en delen. Het onderscheidende aspect is dat documenten niet via een derde partij zoals een cloudaanbieder gaan, maar direct kunnen worden gedeeld tussen contacten dankzij peer-to-peer- en blockchaintechnologie. In combinatie met onder andere versleuteling en versnippering van informatie worden de privacy en veiligheid gewaarborgd.

Relevantie Volgens mede-oprichter Yori Kamphuis heeft de cloudrevolutie het bedrijfsleven veel gebracht, maar kent de cloud nog altijd zwaktes wanneer het gaat om veiligheid en privacy. En die aspecten worden mede door de nieuwe AVG privacywetgeving steeds belangrijker. Met Storro wordt alle informatie automatisch versleuteld en versnipperd opgeslagen, verspreid over de systemen van contacten die hier ook toegang tot moeten hebben. Zo weet de data-eigenaar precies waar deze staat, krijgt geen enkele derde partij inzicht in de data, en is het te allen tijde beschermd.

Over SXSW

SXSW (South by Southwest) is een evenement wat jaarlijks plaatsvind in Austin Texas, gericht op onder meer opkomende technologieën. Als grootste in haar soort wordt het gezien als een voedingsbodem voor nieuwe ideeën en creatieve toepassing van technologie.

Het tiende jaarlijkse SXSW Accelerator Pitch Event zal plaatsvinden op 10 en 11 maart 2018.

Over Storro

Storro bouwt sinds 2015 software gericht op veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling. De gelijknamige applicatie is eind 2016 gelanceerd en heeft verscheidene prijzen in binnen- en buitenland gewonnen. Er werken tien werknemers op locaties in Gouda en Hengelo (ov).

Lees hier het interview met Friso Stoffer, CFO bij Storro.