Zoeken
Showcase
Niet veel startende ondernemers hebben een wachtlijst aan internationale bestellingen, nog voordat hun innovatieve product op de markt is. Bij de RasterMaster, de innovatieve obstakelmaaier die gemakkelijk 360 graden rond alle formaten bermpaaltjes…
Showcase
Ondersteuning De Groeiversneller
Met de steun van De Groeiversneller kon Naturally Tasty verder investeren in het behalen van het zogenoemde IFS-Certificaat (International Food Standard). “Dat is nodig, naast ons huidige ‘SKAL’-certificaat, om 100%…
Showcase
Ook zorgt de nieuwe rekenmethode ervoor dat met een lágere dosis conserveringsmiddelen dezélfde houdbaarheidsdatum (THT) bereikt kan worden. Producenten kunnen zo geld en energie besparen en tegelijkertijd de consument een product bieden met weinig…
Showcase
DGA Vending maakte gebruik van het programma De Groeiversneller. Via vouchers kunnen Gelderse mkb’ers expertise van externe adviseurs inhuren. Medeoprichter en -eigenaar Jurriën Aalbers: “De Groeiversneller heeft ons steeds een stap verder geholpen…
Showcase
Nieuwe markt
Milieu- en diervriendelijke bedrijfsvoering is Batterink met de paplepel ingegoten. Zijn ouders runnen een biologische boerderij, die Batterink over een jaar of twee zal overnemen. Zes jaar geleden werd zijn aandacht getrokken naar de…
Showcase
Strategie
Vosselman: “We zijn een jong en fanatiek team en willen zo veel mogelijk impact maken. Vijf jaar geleden waren we met een clubje van 20 mensen, nu hebben we inclusief seizoenskrachten meer dan 100 medewerkers. Dan wordt het belangrijker om…
Showcase
Stijgende vraag naar vegan
Meatspecial is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in vleesverwerking maar commercieel directeur Tom Grunder kreeg steeds vaker de vraag van klanten of hij iets kon doen op gebied van vegan. “Onze klanten willen bijdragen…
Showcase
Duurzaamheid als drijfveer
Rival Foods ontstond in 2019 als spin-off van de Wageningen University & Research waar Dekkers de technologie mede ontwikkelde. Dekkers legt haar motivatie uit: ”Mijn voornaamste drijfveer is duurzaamheid, ik vind dat…
Showcase
Veel Nederlanders zijn gek op de Indonesische keuken. Via de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) importeerde Nederland vanaf zeventiende eeuw Oosterse specerijen uit Indonesië, dat vanaf 1816 de kolonie Nederlands-Indië werd. “De band met…
Showcase
Draagvlak creëren bij consumenten
Het huidige voedselsysteem loopt tegen zijn grenzen aan, denk bijvoorbeeld aan de negatieve gevolgen van kunstmest en bestrijdingsmiddelen, voedselverspilling en de uitputting van de aardbodem. Holthaus wil mensen…