Oost NL

Biologische soepen ‘aanmoediging om gezonde keuze te maken’

Steeds meer mensen eten vegetarisch en biologisch. Deze twee eigenschappen combineert Naturally Tasty in haar soep-assortiment. Het hoofdingrediënt van alle soepen is rode linzen, een goede vleesvervanger. De peulvruchten bevatten veel vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en eiwitten. Volgens directeur Business Development en Strategie Souhaïb Aouini zijn de soepen niet alleen heel gezond maar ook ‘zeer smaakvol’ en geschikt voor ‘kinderen, studenten, werkenden en senioren’. “Wij willen een nutriënt-rijk product aanbieden met kruiden en/of specerijen waar veel onderzoek naar gedaan is; gezonde componenten die kunnen bijdragen aan onze algehele gezondheid.’’ Oost NL ondersteunt het jonge bedrijf via het programma De Groeiversneller.

Ondersteuning De Groeiversneller

Met de steun van De Groeiversneller kon Naturally Tasty verder investeren in het behalen van het zogenoemde IFS-Certificaat (International Food Standard). “Dat is nodig, naast ons huidige ‘SKAL’-certificaat, om 100% biologische verse soepen in Nederlandse en Europese supermarkten te kunnen introduceren. Daarnaast heeft De Groeiversneller ons de mogelijkheid gegeven om verschillende onderzoeken uit te voeren samen met diverse bureaus en adviseurs, om onze producten en verpakkingen te verbeteren, zodat we verder kunnen groeien, in Nederland en in het buitenland. Op deze manier konden we focussen op het verder ontwikkelen van nieuwe soepsmaken en verder innoveren in onze productieprocessen. Vanaf april zijn onze soepen ook beschikbaar voor Europese consumenten, in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje.” 

Oud familierecept

Een stukje geschiedenis: In 2006 begon de familie Garabitian een restaurant in Nijmegen. Op het menu stond onder andere rode linzensoep, volgens een oud familierecept. Daarmee oogstte de familie veel complimenten. Aangemoedigd door de vele positieve reacties besloot de familie in 2015 de soep voor een groter publiek bereikbaar te maken en daarvoor Naturally Tasty op te richten. Het nieuwe bedrijf paste het recept iets aan, en ontwikkelde meer smaakvariaties. De verse soepen zijn vetarm en suikervrij, en op biologische wijze, zonder conserveringsmiddelen, wist Naturally Tasty de houdbaarheid te verlengen naar 8 weken.

Braille op de verpakking

Met braille op haar verpakkingen denkt Naturally Tasty ook aan consumenten die slecht of geen zicht hebben. “In Nederland zijn meer dan 350.000 mensen blind of slechtziend. Wij willen het deze groep mensen makkelijker maken in de winkel. We integreren braille in drie talen: Nederlands, Frans en Duits.”

Gezonde keuze

Naturally Tasty heeft een missie: “Wij willen iedereen de mogelijkheid geven een gezonde maaltijd te eten. Niet alleen thuis maar ook bijvoorbeeld op school, kantoor, in de fabriek en in verzorgingshuizen. Wij bieden een goed product voor een betaalbaar prijs. Op deze manier kunnen we iedereen aanmoedigen om gezonde keuzes te maken, en bewuster te eten.”

Met De Groeiversneller ondersteunt de provincie Gelderland bedrijven die willen groeien. Oost NL voert het programma uit.