Header fallback 1

River BioMedics haalt investering binnen om geneesmiddelen voor hartfalen verder te ontwikkelen

River BioMedics, een bedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt voor hart- en vaatziekten en daarbij gebruik maakt van geavanceerde 3D-hartmodellen, kondigt vandaag aan dat het een financieringsronde van €2 miljoen heeft afgerond. Libertatis Ergo Holding, een onafhankelijke dochteronderneming van de Universiteit Leiden, sluit zich in deze financieringsronde aan bij bestaande investeerders FIRST fund, beheerd door BioGeneration Ventures (BGV), KIKK Capital en Oost NL. Het bedrijf gebruikt de financiering van om hun geneesmiddelen van cardiovasculaire aandoeningen verder te ontwikkelen.

Home page header.png

River BioMedics ontwikkelt geneesmiddelen tegen hartaandoeningen, met een initiële focus op hartfalen. Het bedrijf combineert nieuwe genetisch gevalideerde targets (de plaats of plek waar het medicijn zich op richt) en geïntegreerde in-vitro humane 3D-hartmodellen om de klinische voorspelbaarheid te verbeteren en de onderliggende ziekte aan te pakken.

Wereldwijd lijden 64 miljoen mensen aan hartfalen, waarvan ongeveer de helft aan hartfalen met behouden ejectiefractie. Oftewel verminderde ontspanning van de hartspier, waardoor er te weinig bloed het hart in kan stromen. River Biomedics gebruikt de investering voor de verdere ontwikkeling van hun hoofdprogramma gericht op hartfalen met zo'n behouden ejectiefractie (HFpEF). Momenteel zijn er weinig goedgekeurde behandelingsopties voor HFpEF die geen van alle de onderliggende aandoening aanpakken. Daarnaast komt de aandoening steeds meer voor. Dat maar het een gebied met een grote onvervulde medische behoefte.

Nieuwe investering

Dr. Nicky Cooper, Chief Executive Officer van River BioMedics: "Ik ben blij deze financieringsronde af te ronden. Dit weerspiegelt het vertrouwen van onze bestaande investeerders. We verwelkomen daarnaast Liberatis Ergo Holdings. Deze commitment bevestigt de inspanningen die River BioMedics sinds de oprichting van het bedrijf heeft geleverd en het potentieel van onze geneesmiddelen. Bovendien stelt het ons in staat om ons leadprogramma verder te ontwikkelen, met als doel om een belangrijke medische behoefte bij patiënten met hartfalen aan te pakken."

Rob Mayfield, Managing Director, Libertatis Ergo Holding: "We zijn er trots op deel uit te maken van deze gezamenlijke missie om de onvervulde behoefte aan hartaandoeningen aan te pakken, samen met het uitzonderlijke team bij River en het onderzoek van wereldklasse."

Björn Schaap, investment manager Health bij Oost NL: “Hartfalen treft wereldwijd miljoenen mensen. Naast de grote gevolgen voor de patiënt is het ook een grote kostenpost voor de gezondheidszorg. Veel van de beschikbare geneesmiddelen behandelen alleen de symptomen van de ziekte, in plaats van de onderliggende oorzaak aan te pakken. De oplossing van River BioMedics doet dat wel, met deze ronde kunnen ze hun producten een stap verder brengen.”

Spin-off Universiteit Twente

River BioMedics is in 2020 opgericht als een spin-off van de afdeling Toegepaste Stamceltechnologieën van de Universiteit Twente (UT). Het bedrijf is gevestigd in Enschede en opereert vanuit laboratoria op de campus van de UT.