Header fallback 1

Relined neemt portfoliobedrijf NDIX over: Ruim twintig jaar snel zakelijk internet in de regio

Glasvezelnetwerk levert succesvolle bijdrage aan vestigingsklimaat

Relined Fiber Network (Vianen), onafhankelijk leverancier van glasvezelverbindingen in Noordwest-Europa, neemt NDIX uit Enschede over. Dat maakten de beide bedrijven vandaag bekend. De overname versterkt de positie van Relined en NDIX in de markt en vergroot hun aanbod van connectiviteitsdiensten. Met de overname komt een eind aan ruim 20 jaar aandeelhouderschap van Oost NL in NDIX, dat met hun glasvezelnetwerk het vestigingsklimaat in Twente en Duitsland versterkte.

ndix.jpg

NDIX levert connectiviteit tussen bedrijven, tussen bedrijfslocaties en tussen bedrijven en partijen waar zij ICT-diensten van willen afnemen. Oost NL, Universiteit Twente en Stadtwerke Münster GmbH waren tot vandaag aandeelhouder in NDIX. Het bedrijf werd in 2001 opgericht, toen nog door Oost NL-voorloper de OOM, met het doel een goede infrastructuur van breedbandinternet in Twente te realiseren, onder anderen zodat er voor spin-offs van de universiteit goed en voldoende internetcapaciteit beschikbaar is.

Veel impact op Oost-Nederland

NDIX heeft veel impact gehad op de regio. Aan het begin van de eeuw was het internet in Twente te traag voor toenmalige startups Booking.com en Thuisbezorgd, terwijl die wel hun roots hebben rondom de Universiteit Twente. Ook voor mkb, (zorg-)instellingen en grootbedrijf was de snelheid van het internet een probleem. Voor een goed vestigingsklimaat was snel en veilig internet essentieel. Het glasvezelnetwerk van NDIX is hierin succesvol geweest,” zegt Saskia Leenstra, manager Tech van Oost NL.

Inmiddels is de taak van NDIX verbreed naar veel meer vormen van veilige en betrouwbare connectiviteit via hun netwerk. Maar nog wel met dezelfde kerngedachte: "Slecht internet mag nooit meer een reden zijn dat een bedrijf Twente verlaat. Het is een toevoeging op het vestigingsklimaat, waarbij inmiddels naast Internet meer dan 100 verschillende ICT-diensten via ons netwerk beschikbaar zijn, van meer dan 130 concurrerende aanbieders," vertelt Peter Lenten, Commercial Director van NDIX.

Focus op betrouwbaarheid en veiligheid

Ruim twintig jaar later is de wereld veranderd. Snel internet is de standaard geworden. “Nu ligt de focus daarom op meer betrouwbaarheid, veiligheid en service. Met Relined vinden we een partner met wie we onze dienstverlening op dat gebied kunnen uitbouwen en verbeteren. Oost NL is de afgelopen jaren een betrokken aandeelhouder geweest die ons heeft ondersteund bij de groei die we hebben kunnen doormaken,” aldus Lenten.

“We zijn trots dat we al die jaren als aandeelhouder aan NDIX verbonden waren. Ze hebben een fundamentele bijdrage geleverd aan de aantrekkelijkheid van de regio voor bedrijven. Veel start-ups en mkb-bedrijven maken in Twente maken gebruik van de diensten van NDIX en kunnen zo bouwen aan hun succes. We zien veel perspectief voor het bedrijf om samen met Relined verder te groeien,” zegt Leenstra.

Belangrijke spelers in de markt van connectiviteit

Relined en NDIX zijn niet meer weg te denken als belangrijke spelers in de markt van connectiviteit. Vanuit een jarenlange leveranciersrelatie zal de nieuwe samenwerking, zowel Relined als NDIX in staat stellen om verder te groeien, door gebruik te maken van elkaars expertise, kennis en kunde in de connectiviteitsmarkt. Voor Relined en NDIX betekent deze overname dan ook een belangrijke stap op weg naar een mooie toekomst. NDIX blijft opereren onder hun eigen naam en de overname heeft geen gevolgen voor het personeel van beide bedrijven. Ook Stadtwerke Münster GmbH en de Universiteit Twente verkopen hun aandelen in NDIX.