Header fallback 1

Predica Diagnostics spoort vroegtijdig baarmoederhalskanker op

Vroegtijdig baarmoederhalskanker opsporen om vrouwen onnodig vervolgonderzoek te besparen én snel een goede behandeling aan te kunnen bieden, dat is wat Predica Diagnostics wil. Dit innovatieve Nijmeegse bedrijf, een spin-off van Radboudumc, ontwikkelt tests voor de vroege opsporing en betere behandeling van baarmoederhalskanker en andere ‘Women’s Health-  gerelateerde aandoeningen. Daarmee wil Predica impact hebben op de gezondheidszorg én patiënten een beter toekomst geven.

Predica_Diagnostics_thumbnail.jpg

Predica heeft met hulp van ons ondersteuningsprogramma De Groeiversneller een nieuwe test ontwikkeld, waarmee artsen sneller baarmoederhalskanker kunnen screenen. Met de kennisvoucher heeft Predica externe ondersteuning ingezet om haar kwaliteitssysteem vorm te geven, noodzakelijk voor een ISO-certificering. Heel belangrijk, want alleen zo kan Predica deze belangrijke ontdekking zo snel mogelijk inzetten. Niet alleen in Nederland, maar voor álle vrouwen in de wereld.

De Groeiversneller is een ondersteuningsprogramma voor Gelderse mkb'ers, gefinancierd door de provincie Gelderland. Oost NL is programmamanager. Weten wat De Groeiversneller voor jouw bedrijf kan betekenen? Ga naar www.oostnl.nl/groeiplan en dien je groeiplan in.

Lees meer over Predica en de ontwikkeling van tests voor het vroeg opsporen van kanker.