Oost NL

Grote financieringsronde voor marktintroductie hechtinstrument

Mellon Medical heeft bij een grote financieringsronde geld opgehaald voor de marktintroductie van de Switch; een medisch instrument waarmee chirurgen twee keer zo snel kunnen hechten. 
Switch van Mellon Medical

Het Nijmeegse bedrijf wil de Switch eind 2019 of begin 2020 introduceren op de Nederlandse en Duitse markt. De financieringsronde werd geleid door Life Sciences-fondsmanagers BioGeneration Partners. Oost NL investeert mee vanuit het Innovatie- en Energiefonds Gelderland. Sinds 2013 is Oost NL al aandeelhouder van Mellon Medical. Andere investeerders zijn voormalig Allergan CEO en privé investeerder David Pyott en bestaande aandeelhouders Dutch Thuja Capital en de BOM.

Twee keer zo snel hechten

De Switch is een éénhandig hechtinstrument voor vaatchirurgie met uitbreidingsmogelijkheden naar onder andere hartchirurgie en neurochirurgie. De Switch stelt een chirurg in staat preciezer en twee maal zo snel te hechten als conventionele methoden, waardoor de kans op complicaties daalt en de zorgkosten verminderen.  

BioGeneration Capital Fund III

BioGeneration Partners is fondsmanager van Life Sciences fondsen. Vanuit Topfonds Gelderland investeert Oost NL in BioGeneration Capital Fund III.