Header fallback 1

Axign haalt miljoenen op voor verdere groei

Het Enschedese halfgeleiderbedrijf Axign, gespecialiseerd in audiochips, heeft meer dan 8 miljoen euro opgehaald in een financieringsronde geleid door FORWARD.one. Bestaande investeerders, waaronder Oost NL, namen ook deel aan deze ronde, evenals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) die een Innovatiekrediet toekende. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Axign_1

De financiering stelt het bedrijf in staat om de commercialisering verder te versnellen en om hun volgende generatie audiochip te ontwikkelen voor producten die op batterijen werken, zoals draadloze oordopjes en slimme luidsprekers.

De technologie van Axign heeft de potentie om de geluidskwaliteit van draadloze oordopjes te verbeteren door haar Active Noise Cancellation-technologie en kan de stembediening van slimme luidsprekers naar een hoger niveau tillen. Naast productontwikkeling zal Axign de financiering gebruiken om haar commerciële organisatie te versterken, om zo aan de snelgroeiende vraag onder grote HiFi-producenten te verwerken.

“Axign heeft een groei doorgemaakt doordat verschillende grote klanten voor haar producten de keuze maakte voor onze audiochips. We zijn er trots op dat er steeds meer voor Axign geschikte audioproducten over de hele wereld te koop zijn”, zegt Paul Sandberg CEO van Axign.

Oost NL investeerde in 2015 in een vroege fase in het bedrijf vanuit Innovatiefonds Twente. Deze investering bood Axign de ruimte om hun audiochips te lanceren op de (inter)nationale markt. Vanuit het Innovatiefonds Overijssel ontving Axign in 2017 een financiering om massaproductie van de chip mogelijk te maken. Ook bij deze  investeringsronde investeert Oost NL uit het Innovatiefonds Overijssel.