Oost NL

Sarah Lee Ketner

Ik ben lean start-up trainer en coördineer de groeiprogramma’s die Oost NL aanbiedt. Daarnaast ben ik business developer voor bedrijven in Health en Prevention.

Ik zou graag willen zeggen dat ik wil bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen, in gezondheidszorg, energietransitie en digitalisering. Maar dat is allemaal veel te abstract. Als voormalig ondernemer weet ik hoe het is om al die risico’s in je eentje te moeten dragen. Hoe fijn is het dan dat je af en toe iemand om raad kan vragen die echt onafhankelijk is. Als ik zo iemand kan zijn voor ondernemers, heb ik een goeie dag.

"Als voormalig ondernemer weet ik hoe het is om al die risico’s in je eentje te moeten dragen. Hoe fijn is het dan dat je af en toe iemand om raad kan vragen die echt onafhankelijk is."

Ik help ondernemers door heel methodisch en gestructureerd te kijken naar welke onderdelen van een businessplan nog niet gevalideerd zijn en hoe ze die kunnen valideren. Ik functioneer alleen in heldere en duidelijke taal. Ik wil dingen echt doorgronden. Als ik iets niet begrijp, dan vraag ik er eindeloos op door. Ik laat het er niet gauw bij zitten. Daardoor kan ik ondernemers uitdagen om die extra stap te zetten.

Iedere startup die wil weten hoe die z’n marktentree kan maken, kan bij mij terecht. Afhankelijk van het stadium waar de onderneming zich in bevindt, kiezen we daar het juiste programma bij. Health-bedrijven kunnen bij mij advies krijgen over hun businessplan, hun pitchdeck en financieringsstrategie.

Wat Oost-Nederland voor mij betekent? Daar woont mijn geboorte- (en lievelings)stad Nijmegen.