Oost NL

High Tech kansen voor agrarische ondernemers

Good Growing Solutions (GGS) is een nieuwe Nederlandse onderneming, actief op het snijvalk van Agro-Food en High Tech, opgezet door vooraanstaande internationale investeerders uit Australië, Zuid-Afrika en Nederland.

good growing

GGS richt zich op de ontwikkeling, het vermarkten en investeren in technologieën in de Agro-Food sector, voor met name de groei en kwaliteitsoptimalisatie. Het hoofdkantoor GGS BV is gevestigd in Almelo, met dochterondernemingen in Perth en Pretoria. 

Het grootste deel van het onderzoek vindt plaats in Oost-Nederland, van waaruit GGS samenwerkt met bedrijven over de hele wereld. Zo brengen zij technologieën waar Nederlandse boeren, agri-investeerders en producenten van exportproducten hun voordeel mee kunnen doen. GGS schat de komende jaren te groeien naar 30 medewerkers.

Samenwerking

Vanuit de samenwerking met een toonaangevend bedrijf in kunstmatige intelligentie, ontwikkelde GGS een op maat gemaakt product voor massale autonome groeioptimalisatie van medicinale cannabis. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het 'vertical farming concept' van Hydroponics Netherlands Almelo. (Vanuit Amerika is positief gereageerd op deze methode.)

Ook ging GGS een samenwerking aan met landbouwdistributiebedrijf Laeveld uit Zuid-Afrika. Laeveld beschikt over 8.000 klanten in de landbouw en 13.000 producten. Laeveld gebruikt een internationaal uniek franchisesysteem om de afzet vanuit Zuid-Afrika naar Nederland uit te rollen.

De komst van GGS in Oost-Nederland zien wij, afdeling International van Oost NL, als een mooi resultaat van onze intensieve focus op Zuid-Afrika.