Food header

Food

In Oost-Nederland werken bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen voor gezond en betaalbaar voedsel. Om de klimaatdoelstellingen te behalen en de groeiende wereldbevolking te voeden. Brainstormen over een nieuw idee, op zoek naar financiering of vragen over internationalisering? Bel of mail de contactpersonen onderaan deze pagina.

Sterke ecosystemen

Oost NL is de aanjager van innovatieve ecosystemen in Oost-Nederland. Dat doen we door erin te investeren, innovatie aan te jagen en internationale connecties te ontwikkelen. Bij het thema Food ligt de focus op:

  • Agritech en Foodtech, kunstmatige intelligentie, hardware en software voor transitie naar circulaire landbouw en minder verspilling van voedsel
  • Eiwittransitie, waaronder het hergebruik van reststromen en nieuwe bronnen van eiwitten voor food en feed
  • Voeding en gezondheid, waaronder hoogwaardige functionele en/of gepersonaliseerde voedingsingrediënten

We werken in het ecosysteem samen met onze partners Foodvalley NL , OnePlanet Research Center, Wageningen University & Research, Universiteit Twente, NIZO, StartLife en The Green East.  

Waar helpt Oost NL bij?

Oost NL helpt innovatieve bedrijven, startups en scale-ups bij het maken van de volgende stap. Dit doen we door samen te innoveren, investeren en internationaliseren.

  • De teams van Oost NL adviseren ondernemers bij het opstellen van een innovatief businessplan.
  • Ondersteunen bij succesvolle vestiging in de regio.
  • Versterken het internationaal ondernemerschap (onder andere via GO4EXPORT).
  • En helpen bij het aantrekken en verstrekken van financiering voor startups en scale-ups.

Meer weten? Bel of mail onderstaande contactpersonen.

2-pagers

Kijkt u ook even in de bijlagen? Daar ziet u zogenaamde 2-pagers die raakvlakken hebben met Food-gerelateerde sleuteltechnologieën en maatschappelijke uitdagingen. In deze 2-pagers wordt onze betrokkenheid aan de hand van uiteenlopende business cases, projecten en programma’s nader toegelicht. Ze geven een toelichting op de zogeheten innovatie ecosystemen, highlights, faciliteiten, projecten en specifieke thematische ontwikkelingen.