Oost NL

Goed idee voor Circulaire Economie? Spreek gratis een octrooiadvsieur

Ontwikkelt u nieuwe producten of technologieën binnen de circulaire economie? En doet u dit alleen óf juist samen met anderen? Het is verstandig om in een vroeg stadium te denken aan intellectueel eigendom. Welke kennis deelt u bij samenwerking en wie wordt eigenaar van de innovatie? Wat hebben anderen al beschermd en welke rechten kunt u zelf krijgen?

circulair.PNG

Een octrooi, auteursrecht en merkenrecht, maar ook bedrijfsgeheimen kunnen tot méér business leiden. Voor alle technisch innovatieve ondernemers actief binnen de circulaire economie, organiseert Octrooicentrum Nederland (OCNL) een gratis en persoonlijk online spreekuur over het slim inzetten van intellectueel eigendom.

Stel uw vragen aan ons

Bij het ontwikkelen van nieuwe producten of technologieën loopt u misschien tegen de volgende vragen aan:

  • Zijn vergelijkbare technische oplossingen al eerder bedacht en hoe kom ik daarachter?

  • Hoe zorg ik ervoor dat niemand er met mijn uitvinding vandoor gaat?

  • Welke afspraken moet ik maken als meerdere partijen kennis inbrengen bij een samenwerking?

  • Welke vormen van intellectueel eigendom zijn van toepassing op mijn uitvinding of product?

Octrooiadviseurs Gijs van Hoorn en Ilona Koomen van Octrooicentrum Nederland staan speciaal voor de Week van de Circulaire Economie voor u klaar. Zij denken graag met u mee over deze of andere vragen over intellectueel eigendom.

Maak een afspraak

Het spreekuur vindt plaats op 7, 8, 10 en 11 februari van 14:00 tot 17:00 uur. Plan uw online spreekuur met het aanmeldformulier op de website van Octrooicentrum Nederland. 

Geheimhoudingsplicht

Goed om te weten: onze octrooiadviseurs hebben geheimhoudingsplicht. Dit betekent dat u vrij met hen kunt spreken over uw idee of uitvinding.