Header fallback 1

Financiële steun voor innovatieve mkb-ers in de Maakindustrie

Is jouw bedrijf actief in de maakindustrie en ben je klaar om jouw processen te transformeren met de kracht van technologie? Goed nieuws! Er is een kans om jouw ideeën te realiseren met financiële steun voor baanbrekende projecten op het gebied van AI at the Edge en Industrie 5.0.

Laser - rechten Oost NV Small.jpg

Waar gaat het om? 

Deze projecten zijn gericht op het verbeteren van bestaande oplossingen, producten en processen in de maakindustrie door middel van innovatieve technologieën. 

 

Wat kan je verwachten? 

·       Toepassing AI-at-the-Edge & Edge-to-cloud 

De toepassingen omvatten het gebruik van AI voor voorspellend onderhoud, automatisering, productieplanning, afvalvermindering, energie-efficiëntie, hulpbronoptimalisatie, kwaliteitscontrole, circulariteit en resource-optimalisatie.  

·       Industrie 5.0 & Human-Centred, Sustainable Production 

Inzet van Industrie 5.0 en human-centred digitalisering voor flexibele productieprocessen die een veerkrachtige industrie bevorderen. 

·       TERESA (Technology Regulatory Sandboxes)-experimenten: Het ontwikkelen van TERESA-experimenten, waarbij bestaande Didactic Factories worden benut om mens-AI-interacties, regelgevings- en ethische kwesties te verkennen. Deze experimenten streven naar technische, regelgevende en ethische validatie. 

 

Financiering en Evaluatie 

Projecten tot € 100.000 kunnen een financiële ondersteuning krijgen, waarbij 60% gesubsidieerd kan worden. Dit bedrag wordt in twee termijnen uitbetaald: 50% vooraf en 50% na afronding.  

De projectvoorstellen worden beoordeeld op criteria als Excellentie, Impact en Implementatie. 

 

Indiening en belangrijke data 

Deadline voor indiening: 1 maart 2024 

Bekendmaking evaluatieresultaten: 15 april 2024 

Uitvoering van projecten: 20 mei 2024 – 19 januari 2025 

 

Hoe kan je meedoen en meer info? 

Wil je deelnemen? Het aanvraagformulier en aanvullende info zijn te vinden op de website van www.airedgio5-0.eu. Voor vragen neem gerust contact op met: ingrid [dot] meijer [at] oostnl [dot] nl.