Oost NL

Click & Collect opzetten met ondersteuning van digitale werkplaats

Click & Collect is populair: Het online reserveren en bestellen van producten die fysiek opgehaald worden in de winkel. Wilt u als ondernemer Click & Collect opzetten? Speciaal voor u heeft Digitale Werkplaats Arnhem Nijmegen (DWAN) met CCV Shop het stappenplan met praktische ondersteuning door studenten ingericht zodat online verkoop voor u mogelijk wordt.

dwan

Online verkoop via een webshop wordt tegenwoordig steeds toegankelijker. Veel partijen bieden hiervoor hun platform aan en ook sociale media spelen hierop in met de verkoop van artikelen via Facebook en Instagram.

Op de DWAN-weblog leggen we u de 4 stappen eenvoudig uit. U kunt het stappenplan daar ook downloaden. Ga hiervoor naar: https://bit.ly/3rC3w4X.

Naast het opzetten van de webshop is het aantrekkelijk en professioneel invullen ervan minstens zo belangrijk. Denk hierbij aan thema’s, zoals:

  • aantrekkelijke teksten afgestemd op uw doelgroep;
  • passende productfoto’s;
  • Click & Collect werkwijze eenvoudig online uitgelegd;
  • webshoppromotie met gerichte marketing via o.a. social media.

Ondernemers die nog geen webshop hebben kunnen zich bij DWAN aanmelden voor een gratis webshop van CCV Shop voor de eerstkomende drie maanden vanaf 10 februari. Meer informatie over de mogelijkheden: https://www.ccvshop.nl/click-en-collect-webshop

Zij die al een webshop hebben opgezet en nader advies wensen, biedt DWAN kosteloze adviesgesprekken aan. Ondernemers sparren in 1 uur 1-op-1 met studenten over bovenstaande thema’s voor het professionaliseren/invullen van de webshop. Studenten zijn jong en kijken op een andere manier naar uw webshop. Dit kan nieuwe inzichten opleveren.

Aanmelden via: https://www.han.nl/projecten/dwan/~aanmelden/.

Meer info: https://bit.ly/3rC3w4X

DWAN is een initiatief van het Ministerie van EZK met diverse partners, zoals provincie Gelderland, VNO NCW, Rabobank en Oost NL en werkt vanuit de HAN in Arnhem. DWAN zet sinds 2020 studenten in om mkb’ers praktisch te ondersteunen bij het digitaliseren.