Header fallback 1

Masterclass Zonder gelijkspanning geen energietransitie

Vanuit het unieke en gezamenlijke netwerk van bedrijven en organisaties betrokken bij de gelijkspanningstechnologie in het energiedomein, is deze masterclass georganiseerd over de mogelijkheden van gelijkspanningstechnologie in de energietransitie.

Wisselspanning is al meer dan een eeuw de basis van ons elektriciteitssysteem. Indertijd was dat een logische keuze, maar de elektriciteitsmarkt en de techniek zijn sindsdien flink veranderd. In de energietransitie bewegen we van een centrale naar een meer decentrale opwek van elektriciteit met meer gelijkspanningstechnologieën, zoals zonnepanelen en batterijen. Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen in de vermogenselektronica die het gebruik van gelijkspanning veiliger en makkelijker maken. De uitdaging nu is hoe de gelijkspanningstechnologie bij kan dragen aan de energietransitie.

Deze masterclass wordt georganiseerd door Stichting Gelijkspanning Nederland, Connectr, Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE), HAN University of Applied Sciences, TU Delft en de The Hague University of Applied Sciences.

Onderwerpen in de masterclass:

  • Inzicht krijgen in de opbouw van het huidige energiesysteem en de gebruikte bronnen voor energieopwekking.
  • De rol van gelijkspanning binnen de energietransitie begrijpen en waarom het belangrijk is.
  • Inzicht krijgen in de uitdagingen en belemmeringen voor een succesvolle energietransitie en hoe deze kunnen worden overwonnen.
  • Weten hoe gelijkspanning al aanwezig is in ons dagelijks leven en in welke toepassingen het wordt geïmplementeerd.
  • Begrijpen hoe gelijkspanning kan worden ingezet in woonwijken en ons huis, en welke rol het speelt in de energievoorziening.
  • Inzicht krijgen in de nieuwe NPR9090 en hoe deze norm kan helpen om de implementatie van gelijkspanning te versnellen en een succesvolle energietransitie te realiseren.
  • Inzicht krijgen in de voordelen van vehicle-to-grid en directe solar technologie, en hoe deze kunnen bijdragen aan de ondersteuning van het energienet met behulp van elektrische voertuigen. Inzicht in welke technologie de beste (en meest veilige) oplossing is voor welke toepassing.

Meer informatie en aanmelden via deze link

Startdatum
Einddatum
Locatie

Arnhem