Header fallback 1

Zuivelgigant Yili breidt R&D uit in Wageningen

Yili, het grootste en snelgroeiende zuivelbedrijf van Azië, breidt uit op Wageningen Campus. De uitbreiding betekent een investering in R&D-banen en faciliteiten. In 2014 vestigde Yili zich in Nederland met haar eerste R&D-centrum buiten China, in 2018 was de formele opening van het nieuwe kantoor en werd de naam Yili Innovation Center Europe. Nu breidt het centrum verder uit met een laboratorium en een pilotplant.

YICE - Lab Overview.jpg

Sinds de komst van Yili heeft het bedrijf zich stevig genesteld in het ecosysteem van Foodvalley Zo ging het bedrijf in 2021 officieel een partnerschap aan met de agrifoodtech-accelerator StartLife. Afgelopen jaar verkreeg Yili een meerderheidsbelang in Ausnutria, dat vestigingen heeft in onder andere Heerenveen, Leeuwarden, Zwolle, Ommen en Kampen en een innovatie-hub in Wageningen, direct naast het Yili kantoor.  

Aansluiting bij het Foodvalley Ecosysteem

Oost NL ondersteunde Yili in 2018 samen met de Netherlands Foreign Investment Agency, bij de keuze voor Wageningen. Onder meer door introducties in het netwerk op lokaal, provinciaal en landelijk niveau. De locatie in Wageningen is gericht op innovatie, zo werkt Yili aan de verbetering van babyvoedingsproducten, een groeimarkt in China.

Dr Gerrit Smit, Director Yili Innovation Center Europe, zegt: “De voorbije jaren hebben we veel kunnen samenwerken met regionale partners en kunnen werken aan gezonde en veilige zuivelproducten. Dat willen we de komende jaren blijven doen. De Nederlandse zuivelsector staat in China goed bekend, dat opent deuren en creëert kansen voor nieuwe samenwerkingen.”

Jurgen Sonneborn, senior project manager Food: “Yili is een waardevolle toevoeging gebleken op het Agro- en Foodtech ecosysteem in Oost-Nederland en daarbuiten. Door samenwerkingen aan te gaan heeft het bedrijf zich snel onderdeel gemaakt van Foodvalley. We zijn blij dat Yili uitbreidt en op die manier investeert in de regio.”