Header fallback 1

Yili opent nieuw innovatiecentrum in Wageningen

Yili, het grootste zuivelbedrijf van China (en Azië), opende op 12 september het nieuwe innovatiecentrum in Wageningen. Het centrum is gehuisvest in het ​ultramoderne Plus Ultra gebouw op Wageningen Campus. Dit centrum heeft als doel om de samenwerkingen met Europese bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten op meerder manieren uit te breiden. Oost NL ondersteunde YILI bij onder andere introducties in het netwerk op lokaal, provinciaal en landelijk niveau.

Yili opening def

Het Chinese Yili opende in 2014 zijn eerste buitenlandse zuivelfabriek in Nieuw-Zeeland en is in 2014 gestart met het Europese Innovatie centrum in Nederland. Dit is het eerste buitenlandse Innovatie centrum van de Chinese zuivelsector. Het doel hiervan is om de samenwerkingen met Europese bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten op meerder manieren uit te breiden. Oost NL ondersteunde YILI bij onder andere introducties in het netwerk op lokaal, provinciaal en landelijk niveau.

Connect to Innovate Opening Event
Bij de openingsceremonie delen de CEO van Yili als Louise Fresco, bestuursvoorzitter van Wageningen UR, hun visie over het belang van internationale samenwerking op het gebied van zuivel. De burgemeester van Wageningen onderstreept met zijn aanwezigheid het belang van het Yili Innovation Center Europe voor de regio. Het Opening Event wordt bijgewoond door een grote Chinese delegatie, er zijn tevens internationale vertegenwoordigers van ruim 40 verschillende universiteiten, kennisinstituten en bedrijven aanwezig. Tijdens het Opening Event wordt een PhD-award uitgereikt aan een veelbelovende promovendus die een uitmuntend voedingskundig onderzoek heeft uitgevoerd.

Over Yili
Yili Industrial Group Co., Ltd is leverancier van zuivelproducten in China. Het bedrijf is opgericht in 1956. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hohhot, de hoofdstad van de Chinese autonome regio Binnen-Mongolië. Het is Azië's grootste zuivelproducent en enige sponsor van zuivelproducten voor de Olympische Winterspelen in 2022 in Peking. Het is het eerste Chinese zuivelbedrijf ooit dat in de Chinese zuivelsector een omzet van 9 miljard Euro en een netto winst van meer dan 650 miljoen Euro behaalde.  Yili richt zich op internationalisatie met de focus op innovatie.