Header fallback 1

Technologie voor effectief medicijngebruik wint innovatie-award

PharmaCytics uit Nijmegen heeft de AXON Innovation for Health Award 2020 gewonnen. Een jury bestaande uit investeerders reikte de prijs 13 februari uit tijdens het jaarlijkse congres Innovation for Health 2020 in Rotterdam. PharmaCytics ontwikkelt een technologie waardoor medicijnen effectiever werken en minder bijwerkingen geven.  De startup presenteerde zich twee keer in twee dagen tijd voor een volle zaal met professionals uit de sector Life Sciences & Health. CEO Han van ’t Klooster is enorm blij met de prijs: “Dit is fantastisch. De jury koos anoniem voor ons, en de beslissing werd door hen snel genomen. Dit is een erkenning voor onze technologie.” Oost NL ondersteunt PharmaCytics via het programma De Groeiversneller.

Han van 't Klooster PharmaCytics

Grote interesse van investeerders en bedrijven

Het farmaceutisch onderzoeksbedrijf ontwikkelt de zogenaamde Nutrient Drug Conjugate technologie. Deze technologie laat medicijnen op voedsel lijken door een voedselgroep te koppelen. De darm herkent het als voedsel en transporteert het medicijn veel efficiënter naar de bloedbaan. Dit zorgt voor een hogere effectiviteit en minder bijwerkingen. “We zijn zelfs in staat om een intraveneus middel om te zetten naar een orale variant”. Het bedrijf bevindt zich momenteel in de fase dat ze graag wil groeien en investeerders nodig heeft. Het vinden van investeerders is een langdurig proces en de award opent nieuwe deuren: “Een aantal buitenlandse investeerders heeft na de uitreiking al contact met ons opgenomen,” vertelt Van ’t Klooster. “Naast de twee al lopende Partner Projecten met big-pharma bedrijven hebben twee nieuwe bedrijven aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn in onze technologie.  Het komt nu allemaal in een stroomversnelling.”

Award gewonnen mede dankzij De Groeiversneller

Oost NL stimuleert technologieën die bijdragen aan effectieve zorg en kende PharmaCytics een ‘groeivoucher’ toe. Daarmee kon Van ’t Klooster een externe expert inschakelen voor het transparanter maken van het bestaande financiële model en om het plan ‘investor ready’ te maken specifiek voor deze nieuwe fase, beiden bestemd voor potentiele investeerders.  “Zonder financiële ondersteuning van De Groeiversneller was ons dat niet gelukt, de bijdrage was bijzonder welkom! Dat we nu ‘investor-ready’ zijn en de award hebben gewonnen is mede te danken aan het F. Institute en De Groeiversneller.”

Red Medtech Discovery Fund

Niet alleen via De Groeiversneller kan Oost NL Gelderse bedrijven in de sector Life Sciences & Health ondersteunen, ook een lening via bijvoorbeeld het Red Medtech Discovery Fund behoort tot de mogelijkheden.  Dit fonds verstrekt leningen aan Gelderse bedrijven voor onder andere het verwerven van intellectueel eigendom, het opzetten van ‘pre-seed’-activiteiten en het ontwikkelen van een proof-of-concept-studie.

Innovatienetwerk Health Valley

Oost NL is daarnaast partner van Health Valley: hét innovatienetwerk binnen Life Sciences & Health. Bedrijven, zorginstellingen, kennisinstellingen en overheden ontmoeten, verbinden en versterken elkaar via dit platform. Oost NL speelt onder andere een cruciale rol bij de ontwikkeling van nieuwe projecten en initiatieven, projectmanagement, cofinanciering en het aantrekken van investeerders.

Weten wat Oost NL voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op!