Header fallback 1

Ontbijtbijeenkomst World Expo 2025: alternatieve eiwitten en gezonde voeding

In 2025 vindt de wereldtentoonstelling plaats in Osaka, Japan. De World Expo wordt eens in de 5 jaar georganiseerd en heeft in 2025 als thema 'Designing future society for our lives'. Een van de thema weken tijdens de Expo, richt zich op ‘Productie en consumptie van alternatieve eiwitten en gezonde voeding’. Voor bedrijven een unieke kans om de samenwerking met Japan op te starten of te verstevigen. Doel van de bijdrage aan de World Expo is het voorbereiden van een langdurige samenwerking met Japan voor een cluster van bedrijven binnen bovengenoemde thema’s.  

osaka-expo2-1-2.jpg

Tijdens een informatieve ontbijtbijeenkomst op 16 mei aanstaande nemen we de aanwezigen mee in deze kans en de mogelijkheden om die te verzilveren.  

Thema alternatieve eiwitten en gezonde voeding  

Namens het Ministerie van Buitenlandse Zaken coördineert regionale ontwikkelingsmaatschappij Oost NL de invulling van het thema ‘Duurzame productie en consumptie van alternatieve eiwitten en gezonde voeding’ in het Paviljoen van Nederland in nauwe samenwerking met de andere regionale ontwikkelingsmaatschappijen, relevante stakeholders en de LNV-raad van de Nederlandse ambassade in Japan. De thema week vindt plaats van 5-16 juni 2025.   

Naast Nederland nemen meer dan 150 landen deel aan de expo waarvan 50 landen een eigen paviljoen bouwen. Er worden in totaal zo'n 28.2 miljoen bezoekers op de expo verwacht. Een prachtige kans om de internationale samenwerking met Oost Azië te versterken.  

Bijeenkomst voor geïnteresseerden 

Bent u geïnteresseerd in handel, innovatie of kennisuitwisseling met Japan op een van de bovengenoemde thema’s? Kom dan naar de informatieve bijeenkomst op donderdag 16 mei van 9.00 - 11.00 uur in Utrecht. De bijeenkomst vindt plaats bij Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht. Tijdens de bijeenkomst worden onder andere de resultaten van de marktstudie in Japan op de thema’s alternatieve eiwitten en gezonde voeding gepresenteerd.  

Programma

08.30 uur Inloop met ontbijt  

09.00 uur Welkom door Freek Vossenaar, Japan-kenner en Special Envoy bij Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Denise Lutz, LNV Raad, Nederlandse Ambassade Japan 

09.05 uur De do’s en don’ts van het zaken doen in Japan – Freek Vossenaar  

09.15 uur World Expo, uniek podium -  Willeke van der Dussen, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Kamal Afarmach, RVO 

09.35 uur Resultaten marktonderzoek Japan – Freek Vossenaar  

09.45 uur Voorlopig programma World Expo – Belqis Askaryar & Linda van Schuijlenborgh  

10.00 uur Brainstorm World Expo programma en input deelnemers  

10.45 uur Vragen  

Meld u aan voor deze bijeenkomst.

Contact  

De missie wordt gecoördineerd door Oost NL. Voor vragen neem contact op met Belqis Askaryar, belqis [dot] askaryar [at] oostnl [dot] nl of Linda van Schuijlenborgh, linda [dot] vanschuijlenborgh [at] oostnl [dot] nl