Header fallback 1

Octrooicentrum Curaçao brengt bezoek aan Oost NL

Op maandag 11 maart bracht Octrooicentrum Nederland samen met een tweetal collega’s van het Bureau voor de Intellectuele Eigendom van Curaçao (BIP) een werkbezoek aan Oost NL. Doel van dit werkbezoek was te ervaren hoe Octrooicentrum Nederland samenwerkt met de ROM’s en hiervan te leren.

octroocientrum curacao.jpg

Britta Helwig, adviseur Intellectueel Eigendom bij het Octrooicentrum: “Zeven jaar geleden was Oost NL de eerste ROM waarmee we gingen samenwerken. En met succes. Het afgelopen jaar hebben we, via Oost NL, 20 bedrijven in Gelderland en Overijssel kunnen helpen met vragen variërend van ‘Hoe bescherm ik mijn innovatie?’, ‘Kan ik software beschermen?’ tot aan ‘Hoe vraag ik patent aan?’”.

Martina Everts-Anthony, directeur van het Bureau voor de Intellectuele Eigendom op Curaçao (BIP), neemt een belangrijke 'take-away' mee naar aanleiding van het bezoek aan Oost NL. Martina: "Met de juiste partners zoeken naar praktische oplossingen voor het mkb en daarin volharden met het oog op een 'win-win'. Wij als medewerkers van het Bureau voor de Intellectuele Eigendom van Curaçao, hebben de dag bij ROM Oost NL, als interessant en verrijkend ervaren. De samenwerking met o.a. Octrooicentrum Nederland ten bate van de ondernemers is een goede manier om de duurzame ontwikkeling binnen de Nederlandse economie te bevorderen."