Header fallback 1

Gelderse innovatie maakt complexe energietransitie inzichtelijk voor jonge generatie

In het Gelderse Hattem is Brink Techniek gevestigd. Dit familiebedrijf uit 1965 heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van technische lesmaterialen voor het onderwijs en bedrijfsleven. Onlangs heeft Brink Techniek een ambitieus project opgepakt: het ontwikkelen van een modelwoning, die de complexiteit van de energietransitie op tastbare wijze aan leerlingen kan demonstreren. We spraken met Joost van den Brink over deze modelwoning en wat een BOOST smart industry voucher van De Groeiversneller daarin betekend heeft.

Brink.jpg

Met een team van ongeveer tien specialisten biedt Brink Techniek hoogwaardige lesmaterialen, zoals hardware en instructieboeken, aan een breed scala van klanten. Voornamelijk technische scholen door heel Nederland - van vmbo-instellingen tot universiteiten.

Leerlingen inspireren

Brink Techniek ziet de modelwoning die ontwikkeld is, en die nu al aan de derde productiefase toe is, als een cruciale stap in het moderniseren van technisch onderwijs en het voorbereiden van leerlingen op de toekomst van duurzame technologieën. Door leerlingen te inspireren en hen te betrekken bij actuele vraagstukken, zoals de energietransitie, draagt het bedrijf bij aan een betere toekomst, zowel op het gebied van onderwijs als duurzaamheid.

Tekst gaat verder onder de video

Investeren in innovatie en marktpositie

Het groeitraject was niet zonder uitdagingen, maar dankzij strategische investeringen en een hernieuwde focus op innovatie, groeit het bedrijf gestaag verder. Een belangrijke impuls voor deze groei is afkomstig van De Groeiversneller, een ondersteuningsprogramma van Oost NL. Van den Brink: “Het heeft ons bedrijf in staat gesteld om externe expertise in te schakelen en zo de ontwikkeling van onze modelwoning te versnellen. Met de steun van De Groeiversneller konden we niet alleen investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten, maar óók in het versterken van onze positie binnen de markt.”

Samenwerking cruciaal

Om een project als deze van de grond te krijgen, was niet alleen ondersteuning vanuit De Groeiversneller belangrijk, maar óók samenwerking met andere partijen. Van den Brink. “We hebben nauw samengewerkt met partners uit de regio, zoals het Regionaal Centrum voor Technologie (RCT) Gelderland en een lokaal elektronicabedrijf. Ons streven is namelijk niet alleen het leveren van hoogwaardige producten aan onze klanten, maar ook om de lokale economie te stimuleren.” Voor Brink Techniek is succes namelijk niet alleen een kwestie van zakelijk rendement, maar ook van maatschappelijke impact. 

Volgende stap

Wat zijn de volgende stappen voor Brink Techniek? Met een duidelijke visie op verdere groei en innovatie blijft Brink Techniek zich inzetten voor het leveren van hoogwaardige lesmaterialen en het stimuleren van technisch onderwijs in Nederland. Van den Brink: “Onze modelwoning is slechts het begin van wat belooft een spannende reis te worden naar een meer duurzame en innovatieve toekomst.”

Ondernemer in Gelderland? Vraag ook een voucher aan bij De Groeiversneller.

De Groeiversneller wordt gefinancierd door de provincie Gelderland. Oost NL is programmamanager.

BOOST is de navigator voor een slimme en schone industrie in Oost-Nederland, en helpt de Oost-Nederlandse industrie toekomstbestendig te worden en relevant te blijven. Oost NL is partner van BOOST.