Oost NL
Groei door met De GroeiversnellerQuickscan 

De Groeiversneller

De Groeiversneller richt zich op de Gelderse speerpunten food, health, energie, de innovatieve maakindustrie en op alle andere mkb-bedrijven die de potentie hebben een structurele bijdrage te leveren aan de banengroei in Gelderland. De provincie Gelderland financiert het programma. Oost NL voert het programma uit in nauwe samenwerking met partners binnen Gelderland.

Startpunt is het groeiplan van de ondernemer. De Groeiversneller helpt ondernemers met kennis, netwerk en financiering.

Kennis

Met een voucher van maximaal € 10.000 kunnen ondernemers extern advies en specifieke kennis inkopen. De eigen bijdrage van de ondernemer is hierbij 50% van de totale kosten.

Een voucher kan ingezet worden voor bijvoorbeeld het inhuren van een organisatieadviseur, het inkopen van expertise voor marktonderzoek, financieel advies of specifieke kennis van techniek.

Er zijn speciale vouchers voor duurzame energieprojecten: Energie en Zon. Gelderse Maakbedrijven kunnen via BOOST een voucher voor digitalisering aanvragen.

Netwerk

De kracht van De Groeiversneller zit in de samenwerking met talrijke partners. Zij zetten hun expertise en netwerk in om de ondernemer verder te helpen. Via De Groeiversneller krijgen ondernemers direct toegang tot een relevant kennisnetwerk en innovatieve expertise in Gelderland.

Leningen

De Groeiversneller biedt in samenwerkingen met Qredits leningen aan. Voor starters zijn leningen beschikbaar tot €75.000,-. Voor bedrijven die al omzet hebben of in voldoende mate de marktvraag hebben gevalideerd zijn er leningen van maximaal €225.000,- beschikbaar. Het aanvraagproces start bij een inhoudelijke en financiële beoordeling door Oost NL via De Groeiversneller. Bij akkoord dient u bij Qredits een aanvraag in. Qredits toetst daarbij onder andere de haalbaarheid van de persoonlijke borgstelling. U kunt via Qredits kosteloos een coach inschakelen.  

Belangrijkste voorwaarden van de lening:

  • De provincie Gelderland staat 80% garant voor de lening
  • De ondernemer staat persoonlijk voor de overige 20% borg
  • Rente 7,75% per jaar
  • 500 euro afsluitkosten
  • Grace period aflossen maximaal 2 jaar
  • Totale looptijd maximaal 10 jaar
  • Geen onderpand nodig

Duurzame energie projecten

Projecten op een locatie in Gelderland die op redelijke termijn een bijdrage kunnen leveren aan de opwek van duurzame energie of besparing van energie of CO2, kunnen ondersteuning krijgen vanuit De Groeiversneller Energie. Een businessdeveloper Energy van Oost NL verkent samen met u de businesscase en bekijkt wat er nodig is om de case te versterken. Er zijn vouchers beschikbaar om extern advies in te huren. Of er een voucher kan worden ingezet beoordeelt de businessdeveloper van Oost NL. De ondersteuning vanuit de Groeiversneller Energie is er niet alleen voor het mkb maar ook voor organisaties die initiatieven ontplooien om de energietransitie naar duurzame energie te versnellen of CO2 te reduceren (bijv. bewonerscoöperaties).

Voor de advieskosten voor de aanleg van zonnepanelen op bedrijfsdaken is er De Groeiversneller Zon. ​Eén van de voorwaarden is dat u beschikt over een geldige SDE+ beschikking. ​

Quickscan  

Recreatie en Toerisme

Om de Recreatieve en Toeristische branche een extra kwaliteitsimpuls te geven is er binnen De Groeiversneller een aantal vouchers beschikbaar voor ondernemers die hun aanbod in deze branche willen vernieuwen. Het gaat dan om de inzet van externe expertise voor specifieke productontwikkeling, nieuwe doelgroepen of de ontwikkeling van nieuwe groeistrategieën. Lees meer.

Ondernemen Gelderland

Kijk ook eens de website van Ondernemen Gelderland. De provincie Gelderland investeert in een partnernetwerk van ruim 50 organisaties die ondernemers verder helpen, of ze nu starten, willen uitbreiden of willen groeien. Of u nu kennis zoekt, geld of iemand die nét wat meer kan vertellen: OndernemenGelderland helpt u verder.