Header fallback 1

ADM en Marel versnellen innovatie voor alternatieve eiwitten met nieuw R&D-centrum Wageningen

ADM en Marel willen de innovatie op het gebied van alternatieve eiwitten versnellen met een nieuw innovatiecentrum in Wageningen. ADM, een toonaangevende voedselproducent, en Marel, een leverancier van geavanceerde voedselverwerkingsoplossingen, starten samen een R&D-locatie die gericht is op de ondersteuning van nieuwe eiwitrijke voedingsmiddelen. In het innovatiecentrum, dat in de tweede helft van 2024 zal worden geopend, kunnen voedselproducenten samenwerken met wetenschappers, extrusiedeskundigen en culinaire professionals om nieuwe alternatieve eiwitproducten te ontwikkelen, te produceren en op de markt te brengen.

ADM signing.jpg

ADM is een toonaangevende speler op het gebied van voedselingrediënten en smaakstoffen die worden gebruikt om eten en drinken te produceren. Met het hoofdkantoor in Chicago heeft ADM wereldwijd meer dan 35.000 mensen in dienst.

"De oprichting van dit innovatiecentrum is een voorbeeld van onze voortdurende inspanningen om onze alternatieve eiwitinnovatie uit te breiden. En het is een voorbeeld van onze investeringen in talent en technologie die ons gaan helpen te voldoen aan de behoeften van onze groeiende bevolking", aldus Allyson Fish, president plantaardige en alternatieve eiwitten bij ADM.  "De samenwerking met Marel is daarbij een belangrijke stap voor ADM om eiwitinnovatie voor Europa en daarbuiten te bevorderen”, besluit Fish.

Toevoeging aan het Foodvalley ecosysteem

Het nieuwe innovatiecentrum van ADM is goed nieuws voor het ecosysteem in de Foodvalley-regio, die wereldwijd bekend staat om voedselinnovatie en eiwittransitie. Francine Hellinga, projectmanager Food bij Oost NL: "Het is geweldig dat een grote internationale speler als ADM voor de Wageningen Campus kiest. Dit schept kansen voor nieuwe samenwerkingen tussen bedrijven en kennisinstellingen. Oost-Nederland loopt voorop in het thema eiwittransitie, wat terug te zien is in de sterke Protein Community." Oost NL ondersteunde ADM, in nauwe samenwerking met Wageningen Campus, door te adviseren over locatie, netwerk en personeel.