Oost NL

Webinarreeks ‘Digitalisering mkb Oost-Nederland’

De vier Digitale Werkplaatsen uit Oost-Nederland organiseren met BOOST Smart Industry en Oost NL een reeks online kennissessies die mkb’ers ondersteunen bij het digitaliseren.

Webinar 3: 18 mei 16:00 tot 17:00 uur 
Online verkopen is dat business?

Tijdens de coronacrisis zijn ondernemers in de detailhandel en ondernemers die direct leveren aan de consument noodgedwongen overgestapt op online bestellen en leveren of afhalen. E-commerce heeft hierdoor een razend snelle ontwikkeling doorgemaakt. 

Maar hoe zit het met de business 2 business markt? Wat kunnen bedrijven die actief maken of toeleveren aan andere bedrijven doen om hun afnemers online te binden en te laten profiteren van dit online gemak? 
In deze webinar laat Dennis Haarman, E-commerce manager van D-etail, zien welke kansen en mogelijkheden E-commercie biedt voor B2B. 

Dennis zal de webinar samen met Gerjon Harmsen van Harmsen Schaftwagens (www.harmsenschaftwagens.nl) vorm geven. Aan de hand van dit praktijkverhaal komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  1. Stappen tot eerste realisatie webshop
  2. Resultaten
  3. Vervolgstappen automatiseren offerteproces
  4. Resultaten
  5. Toekomst automatiseren productieproces
  6. Valkuilen

Er is tijdens en na afloop van de webinar voldoende ruimte voor vragen en interactie.

Aanmelden voor 18 mei 

Webinar 4: 15 juni 16:00 tot 17:00 uur
Kan ik met data mijn processen meetbaar maken?

In deze webinar geven we het woord aan Dick van Ravenhorst, CEO Carrosseriebedrijf van Ravenhorst.

Van Ravenhorst ontwerpt en bouwt als carrosseriespecialist slimme transportoplossingen. Efficiënte oplossingen voor het (geconditioneerd) transport van vee, pluimvee en van uiteenlopende goederen.

Een carrosseriebedrijf is ondertussen veel meer dan een bedrijf dat een bak op een chassis bouwt. Afhankelijk van datgene wat vervoerd wordt, zijn er specifieke eisen. In de sector waarin van Ravenhorst actief is (wereldwijd) gaat het vaak over het beheersen van klimaat en het monitoren en bijsturen op afstand tijdens het gehele transport van stal tot slachterij. 
Het verhaal van Dick van Ravenhorst gaat deels over het automatiseren van ‘meetprocessen’ en vooral ook over het analyseren van deze data.

Hij neemt ons mee in de vraagstukken waar van Ravenvorst voor staat en de wijze waarop ze daar een antwoord op hopen te vinden. Hij neemt in zijn verhaal ook de opbrengsten mee uit het proces dat met de studentgroepen van Digilab doorlopen is. 

Aanmelden voor 15 juni 

Digitale werkplaatsen 

De vier werkplaatsen in Oost-Nederland brengen onderwijs en bedrijfsleven samen om mkb'ers te helpen innoveren door praktisch onderwijsadvies op het gebied van online marketing & sales, automatisering, data en e-commerce. 

Vragen en/of opmerkingen?

Annet [at] boostsmartindustry [dot] nl

Startdatum
Einddatum
Locatie

Online