Oost NL

Webinar Werken met data in Smart Industry: de basis op orde voor data analytics

De laatste jaren heeft het intensief toepassen van data analytics, in allerlei vormen en op allerlei gebieden, een enorme vlucht genomen. Denk aan data science, AI, machine learning en deep learning, big data en data driven organiseren. Dat klinkt allemaal heel ingewikkeld en hoogdravend, maar basale data-toepassingen zijn tegenwoordig behoorlijk toegankelijk, ook voor het mkb.

Daarbij is het wel belangrijk dat de data van goede kwaliteit is, betrouwbaar, toegankelijk en veilig: het is 'garbage in, garbage out'. Data Engineering en datamanagement zorgen ervoor dat de juiste data van de juiste kwaliteit op de juiste plaats beschikbaar zijn. Daarna kun je aan de slag met de verschillende toepassingen. Pieter Rambags van Nippur en lector Stijn Hoppenbrouwers van de HAN geven een overzicht wat data analytics, en de onderliggende data engineering, zoal inhouden. Daarna wordt een interessante toepassing uit de praktijk onder de loep genomen.

Programma

 • Welkom door Rard Metz, programmamanager Teqnow/Koninklijke Metaalunie
 • Korte introductie op het thema Data Science: Stijn Hoppenbrouwers, lector Model Based Information Systems bij Hogeschool Arnhem-Nijmegen
 • Data Engineering als onmisbare basis voor Data Analytics: Pieter Rambags, managing partner bij NIPPUR
 • Voorbeelden uit de praktijk: Joris ten Thije, Program manager Service Innovation bij Thermofisher
 • Vragenronde
 • Afsluiting

  Aanmelden

  Deelname is gratis. Aanmelden kan via deze link: https://downloads.smartindustry.nl/aanmelding-webinar-werken-met-data

  Na aanmelding ontvangt u in de week voorafgaand aan de webinar een link waarmee u toegang krijgt tot het event.

  Samenwerkingspartners

  Dit webinar wordt u aangeboden via BOOST door Koninklijke Metaalunie / Teqnow, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, Oost NL, RCT Gelderland, NIPPUR en Thermofisher.

  Startdatum
  Einddatum
  Locatie

  Online