Header fallback 1

InnoTeP 022: Innovatie in voeding

Vanzelfsprekend, of een grote uitdaging? Er gebeurt veel op het terrein van voeding, en dat staat centraal op InnoTeP 2022Rik Eweg (Hogeschool Van Hall Larenstein) trapt op vrijdag 30 september af met een beschouwing over strategieën voor een duurzame voedselvoorziening. En dat laat zien dat er eigenlijk veel teveel is voor één middag. Daarom kozen wij drie thema's om verder de diepte in te gaan: akkerbouw, de eiwittransitie, en verwerken & bewaren.

In de akkerbouw is innovatie gemeengoed: KeyGene laat zien hoe het gewas zelf verandert door de inzet van biotechnologie; Corné Kempenaar, leider van het project Nationale Proeftuin Precisielandbouw en Maarten van Dam van Regeneratieve Boerderij Schevichoven vertellen over teeltmethoden en ondernemerschap in de akkerbouw. Dit blok sluit af met een discussie over de rol van technologie in land- en tuinbouw onder leiding van Jouke Kardolus (Oost NL).

In het tweede blok staat de eiwittransitie centraal. Hoe en waardoor worden dierlijke eiwitten in ons dieet vervangen? Natascha Kooiman (Transitie Coalitie Voedsel) vertelt over wat deze transitie precies inhoudt. André Jurrius (Lekker Lupine), Bobeldijk Food Group en Anneke Roes (Phycom) bespreken enkele belangrijke alternatieven voor dierlijk eiwit, en waarom die lekker en verantwoord zijn.

Maar hoe zorg je dat voedsel uiteindelijk op een aantrekkelijke, veilige en efficiënte manier op ons bord komt? Daarover gaat het derde blok, verwerken en bewaren. Magie Creations (Madeleine Gielens) gebruikt een reststroom uit de brouwerij om brood te maken, Foodjet (Pascal de Grood) ontwikkelt machines op basis van printtechnologie voor de voedingsmiddelenindustrie en Baltussen Konserven (Ruben Bringsken) maakt gebruik van de nieuwste technieken om biologisch geteelde groenten en fruit te conserveren. Wouter de Heij (TOP BV) leidt ons na deze voorbeelden in vogelvlucht door het landschap van de voedselverwerking.

Daarmee ziet het programma er als volgt uit:

Inloop met koffie en broodjes vanaf 12:00 uur

13:00 – 13:30: Opening & inleiding: Ben Dankbaar gevolgd door Rik Eweg (Hogeschool Van Hall Larenstein)

13:30 – 14:30: Innovatie in akkerbouw

14:55 – 15:55: De eiwittransitie

16:20 – 17:20: Verwerken en bewerken

17:20 – 17:30: Sluiting, dank aan sponsoren

Wij nodigen u na afloop uit voor een drankje aan de bar

Tussen de themablokken door is er ruimte om in de koffiepauzes nieuwe mensen te leren kennen en bij te praten met oude bekenden. Het programma start op vrijdag 30 september om 13:00 uur en eindigt omstreeks 17:30, maar vanaf ca. 12:00 bent u al welkom voor een broodje en een kop koffie. InnoTeP 2022 vindt zoals u gewend bent plaats in De Lindenberg in het centrum van Nijmegen.

Aanmelden is gratis, maar wel dringend gewenst in verband met de catering. Dat kan  tot uiterlijk 25 september via http://www.innotep.eu/events/innotep2022/

Met vriendelijke groet,
Ben Dankbaar
Raphaël Smals
Geert Vissers

Wij danken onze sponsors, Nijmegen School of Management / Institute for Management Research en Vindsubsidies voor het mogelijk maken van InnoTeP 2022.
 

Startdatum
Einddatum