Francine Header

Zorgen voor een ‘soft-landing’ in de regio

Bij Oost NL help ik bedrijven met het vestigen en uitbreiden in Oost-Nederland. Wij zoeken actief naar duurzame en innovatieve bedrijven die het ecosysteem in Oost-Nederland versterken. Als projectmanager food heb ik contact met bedrijven binnen de foodsector. Daarin heeft Oost- Nederland een vooraanstaande en internationaal erkende positie. Oost-Nederland is de thuisbasis van tal van bedrijven en (kennis-) instituten die de gehele ‘farm-to-fork’ keten bevatten. Met Wageningen UR als grootste aantrekkingskracht ligt de focus op het aantrekken van onderzoek en productontwikkeling. Met de excellente ligging in Europa en nabij Duitsland, is de regio aantrekkelijk voor voedselproductie, logistiek en aanverwante sectoren als verpakkingsindustrie en machinebouwers. 

Bij nieuwe vestigers zorg ik voor een ‘soft-landing’ in de regio. Wij staan de ondernemer bij in elke fase van het opzetten of uitbreiden van zijn of haar business. Denk daarbij aan ondersteuning in het vinden van een geschikte locatie en het aanhaken van relevante netwerken, expertise en partners. Wij ontzorgen de ondernemer door ondersteuning te bieden in de groeiambities!

Warm welkom in de regio

Een mooi voorbeeld is de ‘landing’ van Beyond Meat in de Enschede. Beyond Meat is een vooraanstaand Amerikaans bedrijf in de plantaardige producten. In Enschede werkt Beyond Meat aan een productielijn voor plantaardige eiwitten die de grondstof vormen voor vleesvervangers. Samen met de collega’s binnen het Invest in Holland-netwerk, Oost NL-collega’s en onze regionale partners als de gemeente Enschede en Cushman & Wakefield, heb ik het bedrijf ondersteund bij een warm welkom in de regio. Dan moet je denken aan hele praktische zaken: zo hebben we samen met de gemeente een taskforce opgezet om een snelle landing in de regio te verzekeren, hebben we een contactenlijst aangeleverd met voor Beyond Meat relevante partners en hebben we meegedacht rondom het vinden van geschikt personeel.

Binnen de organisatie en mijn team wordt verdere groei en ontwikkeling sterk gestimuleerd. Aan het begin van het jaar denk je samen met je teammanager na hoe je je verder wilt ontwikkelen. Zo had ik de ambitie om een aantal maanden op een buitenkantoor van onze nationale partner, de NFIA, te werken. Mijn teammanager reageerde enthousiast en vroeg me een concreet voorstel te maken. We zijn tot een goed plan gekomen en in 2021 ga ik een aantal maanden aan de slag in de VS. Bij Oost NL kun je kansen creëren en pakken om een stap verder te komen!

Best of both worlds

Oost NL is een organisatie met, wat mij betreft, the best of both worlds: het is een dynamische organisatie waarin maatschappelijke- en economische groei samenkomen. Het werk bij de afdeling International is afwisselend, uitdagend en grensverleggend. Samen met verschillende partners en innovatieve bedrijven werk ik toe naar een concreet resultaat. Mijn kroon op het werk is als we, samen met andere enthousiastelingen, een tof bedrijf in de regio verder hebben kunnen helpen en een tevreden klant hebben!