Oost NL

Zelf initiatief nemen en vindingrijk zijn

Als business developer in het Food-team hou ik mij vooral bezig met het ontwikkelen van innovatieve business cases in de agro-, food- en bio-basedsector. Door mee te werken aan diverse programma’s op regionaal, landelijk en Europees niveau help ik bedrijven om te groeien.

Dat doe ik door ondernemers met hun innovatie- en groeiplan te ondersteunen. Door met ze te sparren, te verbinden aan ons netwerk en ze te informeren over de diverse regionale support- en financieringsmogelijkheden. Daarnaast ben ik als begeleider betrokken bij het Market Readiness en het Investor Readiness Programma. Met die programma’s helpt Oost NL ondernemers om hun eerste klantsegment te valideren en te werken aan een solide investeringspropositie.

Als medewerker van Oost NL word je vaak gevraagd om presentaties te geven over de (toekomst van) sectoren, zoals de Food-sector.  De meest bijzondere presentatie, waar ik erg trots op ben, was tegenover een aantal Eerste- en Tweede Kamerleden. Ik mocht toen vanuit het perspectief van de ondernemer iets vertellen over innovaties in de agri-foodsector.

De afgelopen twee jaar ben ik druk geweest met het opzetten van een ‘icoon thema’ rondom smart food production genaamd ‘data driven transitions in food’. Hiermee hebben wij een aantal mooie Europese projecten weten te initiëren en ons Europees netwerk rondom Food flink weten uit te breiden.

Ik ben bij Oost NL begonnen als trainee in het traineeshipprogramma van de business unit Business Development. Tijdens dit programma kreeg ik samen met de andere trainees diverse masterclasses, trainingen en opdrachten om het Business Development-werk eigen te maken.

"Het is vooral zelf initiatief nemen en vindingrijk zijn"

Als medewerker van Oost NL heb je diverse mogelijkheden om jezelf te verdiepen of verbreden op een bepaald onderwerp. Zo heb ik met een training mijn kennis verrijkt op het gebied van Europese financieringsprojecten en verdiep ik mijzelf verder met cursussen in de begeleiding van ondernemers bij hun innovatie- en financieringsproject.

Bij Oost NL is geen dag is hetzelfde. Je zit bovenop de nieuwste technologische ontwikkelingen en mag samen met stakeholders nadenken over hoe je hiermee impact kan creëren.

De sfeer op de werkvloer is erg goed en je hebt veel expertise in huis. Hierdoor kan je collega’s altijd vragen om mee te denken.

Maar het is vooral zelf initiatief nemen en vindingrijk zijn. Ga er niet vanuit dat je een heel strak takenpakket krijgt. Je moet denken en werken als een ondernemer: kansen uitwerken en je eigen netwerk opbouwen. Dit vind ik het leukste aan het werk bij Oost NL.