Oost NL

HYGENIQ

Het Enschedese bedrijf HYGENIQ ontwikkelt en produceert ecologische en veilige reinigingsmiddelen. Door een slimme combinatie van groene grondstoffen en zelf ontwikkelde unieke technologieën zijn de reinigers van HYGENIQ 'groener' dan de meeste andere ecologische middelen op de markt. Oost NL investeerde vanuit het Innovatiefonds Overijssel in HYGENIQ.

Wereldwijd gebruikt de business-to-businessmarkt dagelijks zo'n 25 miljoen kilo giftige en slecht afbreekbare reinigingsproducten. Jaarlijks vervuilen deze chemicaliën circa 182,5 miljard schoon drinkwater. Een deel kan hiervan worden gezuiverd, maar 30% komt uiteindelijk toch in het oppervlaktewater terecht. Traditionele chemische reinigers zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar in sommige gevallen ook veroorzakers van ziektes en andere gezondheidsproblemen.

Eigen R&D-laboratorium

HYGENIQ ontwikkelt de schoonmaakmiddelen in haar eigen R&D-laboratorium en verkoopt deze producten aan de B2B-markt in Nederland. HYGENIQ heeft de ambitie is om haar producten ook internationaal en uiteindelijk ook aan de consumentenmarkt te leveren.

Oost NL investeert vanuit het Innovatiefonds Overijssel in HYGENIQ, dat al een stevige basis heeft gelegd met de ontwikkeling, productie en verkoop van ecologische producten vanuit hun locatie in Enschede. Met de investering kan HYGENIQ haar milieu-ambities verder waarmaken, extra banen realiseren en zo een bijdrage leveren aan de regionale economie.