Header fallback 1

Turks agri-tech bedrijf Doktar Technologies breidt uit naar Nederland 

Het Turkse bedrijf Doktar Technologies breidt uit naar Wageningen.

Doktar_1710423251181.jpg

Het agri-tech bedrijf ontwikkelt digitale landbouwoplossingen voor de agrarische sector, gebaseerd op nieuwe technologieën zoals remote sensing, machine learning en Internet of Things (IoT), waardoor boeren snellere en nauwkeurigere beslissingen kunnen nemen. In het nieuwe kantoor in Wageningen ziet het bedrijf kansen in de landbouwtransitie naar duurzame landbouw. Het Invest in Holland Network, met collega's van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en Oost NL, samen met Wageningen Campus hebben Doktar geholpen bij de succesvolle vestiging in de regio. 

Precisielandbouw: landbouw ontmoet hightech 

Doktar ontwikkelt software en hardware producten voor precisielandbouw. Hiervoor gebruikt het bedrijf technologie die is getraind met kunstmatige intelligentie (AI). Hiermee kan Doktar parameters monitoren en analyseren, zoals gewasgroei, irrigatiecapaciteit en plaagdetectie, en boeren/instellingen adviseren om weloverwogen beslissingen te nemen over hoe ze hun veld kunnen optimaliseren door de inputs te verminderen. De technologieën zorgen ook voor duurzaamheid door waterbesparing, bodemregeneratie, verrijking van de biodiversiteit en koolstofvastlegging mogelijk te maken. 

Dr. Selim Uçer, medeoprichter en bestuursvoorzitter bij Doktar: "Of het nu gaat om het faciliteren van de transitie naar regeneratieve landbouw of het speerpunt vormen van de digitale transformatie van landbouwactiviteiten voor bedrijven of contractboeren, wij zijn toegewijd aan het stimuleren van concrete verandering." 

Tanzer Bilgen, Co-Founder en CEO bij Doktar: "De keuze om uit te breiden naar Wageningen is voor ons een logische. Er is veel kennis aanwezig en veel voedingsbedrijven zijn actief in het Foodvalley ecosysteem." 

De software van Doktar wordt gebruikt in 65 landen. Naast de locatie in Wageningen heeft het bedrijf kantoren in het Turkse Istanbul en Izmir, een productiefaciliteit in Istanbul, en partnerkantoren in Griekenland, Marokko, Roemenië en Spanje. 

Ondersteuning bij locatiekeuze en opbouwen netwerk  

Dr. Riza Kadilar, Managing Director bij Doktar Technologies BV: "Dankzij de hulp van het team van Oost NL en Wageningen Campus hebben we een zachte landing kunnen maken op de Wageningen Campus en ons netwerk kunnen opbouwen. We kijken uit naar de samenwerking met onderzoekers en ondernemers in de regio." 

Angelique van Helvoort, adviseur Food bij Oost NL: "De producten en diensten van Doktar passen heel goed bij de ambities van Nederland op het gebied van regeneratieve landbouw en duurzame voedselsystemen. Wageningen Campus heeft moderne onderzoeksfaciliteiten en is dé plek voor baanbrekende innovaties. Het is voor Doktar gemakkelijk om samen te werken met onderzoeksgroepen van de Wageningen University & Research en wereldleidende bedrijven in de Food Valley. Het is waardevol dat een innovatief en internationaal opererend bedrijf als Doktar ervoor kiest om zich in onze regio te vestigen." 

Voor meer informatie over Doktar Technologies: www.doktar.com