Header fallback 1

MIT Haalbaarheidssubsidie aanvragen vanaf 7 april 9.00 uur

De subsidie ondersteunt MKB-ers die aan het begin van een innovatieproces tegen problemen aanlopen. In deze beginfase is er vaak nog geen zicht op succes van marktintroductie of verdienmodellen. Met deze subsidie stimuleert de overheid bedrijven om hun ideeën om te zetten in acties door middel van het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek.

duurzaam_gratis_Pixaby

In een haalbaarheidsonderzoek kunnen de technische en economische risico's van een innovatie onderzocht worden. Denk hierbij aan een literatuuronderzoek, marktverkenning of industrieel onderzoek. Hiervoor kan een onderneming maximaal € 20.000,- subsidie ontvangen. De subsidie is maximaal 40% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen.

Bent u een MKB-onderneming in en heeft u plannen om duurzaam te innoveren in één van de volgende sectoren:

  • Agri en Food;                              

  • Life Sciences en Health;

  • High Tech Systemen en Materialen inclusief ICT;

  • Chemie en Energie, inclusief Biobased Economy;

  • Tuinbouw en Uitgangsmaterialen

  • Water of logistiek (enkel Overijssel)

Heeft u een aanvraag voor de Topsector Agro en Food die gaat over duurzame visserij of duurzame dierlijke producten? Dan kunt u ook besluiten om uw aanvraag in te dienen bij het landelijke vangnet van de RVO in plaats van bij ons. Het ministerie van Landbouw heeft hiervoor namelijk extra budget beschikbaar gesteld. Meer informatie vindt u op: Loketwijzer MIT-regeling.

Heeft u een aanvraag voor de Topsector Creatieve Industrie? Dan kunt u terecht bij het landelijke vangnet van de RVO: Loketwijzer MIT-regeling.

Voorwaarden

Om voor subsidie in aanmerking te komen moet de onderneming voldoen aan een aantal voorwaarden. 
Voor Gelderse MKB-ondernemingen is meer informatie te vinden op: https://www.gelderland.nl/Subsidies/mit-haalbaarheidsprojecten.
Voor MKB-ers uit Overijssel is meer informatie te vinden op: https://www.overijssel.nl/loket/subsidie/regionale-economie/mit-subsidie-ubs-6-7/

Let op: de ervaring leert dat op de eerste dag van openstelling het subsidiebudget wordt overschreden, bij interesse is het daarom van belang om op 7 april in te dienen.