Header fallback 1

Duracar breidt productie kleine elektrische vrachtwagens uit in Apeldoorn 

Duracar, producent van kleine elektrische vrachtwagens van duurzame en gerecyclede materialen, breidt uit. De productie wordt flink opgeschaald en er wordt veel tijd besteed aan de doorontwikkeling van het voertuig. Daarmee creëert het bedrijf niet alleen extra werkgelegenheid, maar draagt het ook bij aan het zero-emissie-beleid van stadcentra wereldwijd. Oost NL ondersteunde Duracar door de producent te koppelen aan relevante relaties binnen de EV- en materiaal ecosystemen. 

Duracar

Schone binnensteden

Om de fijnstof- en CO2 uitstoot in steden te verminderen mogen Nederlandse gemeenten vanaf 1 januari 2025 hun stadscentrum uitroepen tot zero-emissiezone. Dit heeft gevolgen voor bedrijven die hun producten in bepaalde (vervuilende) bestelbussen en vrachtwagens de binnenstad in vervoeren. Niet alleen in Nederland maar ook in veel andere Europese steden is een schone binnenstad een belangrijk onderwerp.  

"Oost NL helpt ons om in contact te komen met andere bedrijven in onze regio waar we mee kunnen samenwerken."

De LEV (Licht Elektrisch Voertuig)-wagens van Duracar zijn bij uitstek geschikt voor leveringen in binnensteden. Vanuit de engineering- en productiefaciliteit in Apeldoorn levert het bedrijf haar last mile delivery voertuigen, met een actieradius van 150 kilometer, door heel Europa. Jan Keizer van Duracar: “Overheden dringen erop aan om de binnensteden schoner en minder druk te maken en onze producten helpen om dat doel te bereiken. We werken eraan de nieuwe standaard te zijn voor bezorging en transport in stedelijke gebieden.”  

Zachte landing in de regio

Sinds de komst van Duracar in Apeldoorn is Oost NL betrokken bij het bedrijf. Ludwig Wijma van Duracar: “Oost NL helpt ons om in contact te komen met andere bedrijven in onze regio waar we mee kunnen samenwerken. We willen onze voertuigen graag nog beter maken door samen met onze klanten te co-creëren en het is handig om dat te doen met partners dicht bij ons. We staan altijd open voor nieuwe partnerschappen die onze missie versnellen. Omdat Duracar een innovatief merk is hebben we veel samenwerkingsverbanden met andere bedrijven om kennis en expertise te delen. Laten we sámen vormgeven aan een betere en groenere wereld.” 

Marloes de Goeijen, projectmanager Tech bij Oost NL: “Duracar wil met mobiliteitsoplossingen bijdragen aan een schonere wereld. Mooi dat Oost NL hieraan kan bijdragen door Duracar in contact te brengen met potentiële partners.”