Header fallback 1

Financieringsadvies

Wilt u uw product, dienst of project verder wilt verbeteren? Wij analyseren en matchen financieringsbehoefte met financieringsmogelijkheden, zoals publieke innovatiefondsen, private investeerders of Europese innovatieprogramma’s en EU-fondsen.

Van idee, concept of prototype naar marktproduct: dat kan een lange weg zijn. U heeft onder meer geld nodig. Als startende en groeiende ondernemer met bijzondere ideeën stuit u in uw zoektocht naar kapitaal vaak op gesloten deuren. Het vermarkten van innovaties brengt risico’s met zich mee die commerciële geldverstrekkers niet altijd willen nemen.

Financiering vinden

Oost NL heeft een breed netwerk en veel kennis op het gebied van productontwikkeling en business development. We begeleiden u bij het vinden van financiering voor bijvoorbeeld een haalbaarheids- en proof of concept studie of innovatieproject. We kennen de mogelijkheden voor het vinden van startkapitaal en groeifinanciering.

Achtergestelde leningen

Innovaties stimuleren de groei van de economie en werkgelegenheid. Innovatieve bedrijven in de sectoren Agro-Food, Life Sciences, High Tech en Energie kunnen daarom aanspraak maken op achtergestelde leningen. Zo kunnen zij hun plannen verwezenlijken in samenwerking met andere bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen in de regio.

Europese programma’s

Er bestaan verschillende Europese subsidieprogramma’s die bijvoorbeeld R&D-activiteiten of andere vormen van productinnovatie financieren. Wij zijn geen subsidieloket, maar kunnen u wel adviseren over Europese innovatieprogramma’s. We begeleiden u bij de complexe aanvraagprocedures van Europese fondsen, zoals het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), Horizon 2020 of Interregional Community Initiative (INTERREG).

Neem contact met ons op

Wilt u weten of u gebruik kunt maken van onze diensten en financieringsmogelijkheden? Neem dan contact op met de business development experts van Oost NL.