Oost NL

Servitization: Service van kostenpost naar moneymaker

Op dinsdag 29 januari 2019 organiseert Oost NL de workshop Servitization: Service van kostenpost naar moneymaker. In een interactief middagprogramma bespreken we de kansen en uitdagingen die Servitization biedt voor mkb-ondernemers binnen de maakindustrie. Servitization is het proces waarbij dienstverlening een steeds grotere rol krijgt in de businessmodellen van bedrijven. Ontzorging wordt daarmee de nieuwe standaard. ***update 18/01/2019: De workshop zit vol. Er is helaas geen plek meer voor nieuwe aanmeldingen.***
Tijdens de bijeenkomst spreken we met drie experts op het gebied van Servitization:
 
Arjan Ester van Aebi Schmidt spreekt over de manier waarop Aebi Schmidt van het verkopen van sneeuwmaterieel naar een succesvolle dienstverlener van ijsvrije wegen is getransformeerd.
 
Martijn Veerman van Alkondor vertelt over de weg die Alkondor aflegt naar de ontwikkeling van slimme en dynamische gevels, die hun eigen onderhoud voorspellen en waarbij gebruik wordt gemaakt van sensoriek, kunstmatige intelligentie en drones.
 
Frank Marks van Praetimus geeft een presentatie over zijn Model-fases service en laat zien hoe je de transformatie van producent naar dienstverlener het beste vorm kunt geven.  
De workshop biedt stof tot nadenken en zet aan tot gerichte actie naar Servitization. Tijdens de bijeenkomst is er volop ruimte voor interactie met de sprekers. Ook worden verschillende subsidiemogelijkheden toegelicht. 
 

​Programma

​  
15:15 uur: Ontvangst
15:30 uur: Plenair programma 
  • Frank Marks (partner Praetimus): Van ijzer word je niet meer wijzer, met nieuwe diensten ga je op weg naar meer verdiensten. 
  • Martijn Veerman (Alkondor): Circulaire, dynamische gevels als service. 
  • Arjan Ester (CEO Aebi Schmidt , voorzitter Boost Smart Industry netwerk): De Aebi Schmidt journey naar Servitization 
  • Interactie met sprekers en actie richting Servitization.
  • Presentatie subsidiemogelijkheden. 
18:00 uur: Netwerkborrel 
 

Aanmelden

 
Meld je snel aan, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
Inschrijven kan door een e-mail te sturen aan judy [dot] deleeuw [at] oostnl [dot] nl. Aanmelden kan tot 25 januari 2019. ​
 
 
 
 
Startdatum
Einddatum
Locatie
Oost NL, Laan van Malkenschoten 40, Apeldoorn