Header fallback 1

Leer- en werkkringen: de impact van de CSRD voor de maakindustrie regio Zwolle

De Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD) begint stap voor stap zijn weg te vinden binnen bedrijven in het mkb. Misschien heeft u het ook al ervaren. CSRD-plichtige ondernemingen zijn volop in de voorbereiding om ‘CSRD-proof’ te kunnen rapporteren. Deze ondernemingen beginnen een informatie uitvraag te doen in de keten, richting het mkb. Daarmee nemen de vragen van mkb’ers toe: Welke informatie is nodig en gewenst? Waarom is deze informatie relevant? Wat kan ik zelf met deze data om mijn bedrijfsvoering toekomstbestendig te houden? En is het handig dat ik zelf ook ga voldoen aan de richtlijnen van CSRD?

Om ondernemers te helpen met de invulling van (de indirecte impact) van de CSRD, organiseert het programma BOOST Circulair in Zwolle, Enschede en Arnhem leer- en werkkringen over de impact van de CSRD in de maakindustrie. De leerkring is zowel gericht op mkb-ondernemingen die via hun keten te maken krijgen met de CSRD, als op direct de CSRD-plichtige onderneming. Er kan dan echt gezamenlijk geleerd worden. Samen leren staat namelijk centraal in de leer- en werkkringen, waarbij de inhoudelijke ondersteuning wordt aangeboden door experts van het lectoraat Netwerken in de Circulaire Economie (Hogeschool Windesheim Zwolle), het lectoraat Business Models (Hogeschool Saxion Enschede) en het accountantskantoor Stolwijk Kelderman in samenwerking met RCT Gelderland (in Arnhem).

Praktisch zaken

In elke regio worden drie tot vijf werksessies georganiseerd van drie uur. Deelnemers krijgen de tussen de sessies door huiswerk mee om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met de CSRD. De doelgroep voor deze sessies bestaat uit directie en/of staf van betrokken organisaties. Idealiter neemt elke (of een groep van) mkb-onderneming ook een ketenpartner mee, waaraan gerapporteerd moet worden. Het maximaal aantal personen dat deel kan nemen aan één leerkring is 16. Vanuit het programma BOOST Circulair is er een vergoeding voor bedrijven die in deze eerste leerkringen deelnemen om zo de instapdrempel te verlagen. In Zwolle staan de werksessies gepland op de campus van Hogeschool Windesheim Zwolle op 25 april, 21 mei en 18 juni van 14:30 tot 17:30.

Interesse? Meld je aan via het aanmeldformulier. Wij nemen daarna contact met je op.

Oost NL is kernpartner van BOOST, de navigator voor een slimme en schone industrie in Oost-Nederland.

Startdatum
Einddatum
Locatie

Zwolle