Oost NL

Industriedag Duitsland

​VNO-NCW Midden en WTC Twente organiseren vanuit GO4EXPORT op 25 september voor de derde keer de Industriedag Duitsland, waarbij wij dit jaar het thema willen verbreden naar de Europese en wereldwijde handelspolitiek dit in relatie tot de samenwerking met onze buren. De Industriedag begint om 15:00 uur in het WTC Hengelo.​

​​‘Europa muss dauerhaft gestärkt werden’
Méér in plaats van mínder Europa! Alleen op die manier kunnen we de VS en China tegemoet treden.
Bron: Welt Wirtschaft, 30 juni 2019.

'Duitse handel met Nederland groeit opnieuw'
In tijden van Brexit en handelsconflicten China/VS wordt relatie met Duitsland steeds belangrijker. Flexibiliteit van ondernemers is vereist!
Bron: Destatis, mei 2019.

‘Gemeinsam sind wir stärker’
Die vierte industrielle Revolution ist Chance und Risiko zugleich. Gemeinsam können wir die Chancen der Digitalisierung nutzen und die Agilität und Zukunftsfähigkeit der Unternehmen steigern. Insbesondere in Deutschland und in den Niederlanden. Wir wollen in Europa gemeinsam vorgehen!
Bron: Aktionsplan Smart Industrie NL, april 2019.

Sprekers

Met onze gasten Louise Santos (Director International Relations & Chairwoman Brexit Taskforce, Business Europe) Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW) en Sebastian van Deel (Geschäftsbereichsleiter Digtalisierung Industrie und International, IHK Nord Wesfalen) gaan we in gesprek over o.a. de samenwerking Duitsland-Nederland, de Nederlands-Duitse actie-agenda, de Brexit-effecten en de handelspolitiek tussen China & VS en de gevolgen voor Nederlandse en Duitse bedrijven.

Aanmelden

Meer informatie over het programma volgt medio augustus. Je kunt je vast aanmelden via het formulier op deze website.

Startdatum
Einddatum
Locatie

​WTC Hengelo​