Energy

Ondersteuning voor energieproject

Doe een aanvraag 

Energieprojecten

De energietransitie is één van de grootste uitdagingen van onze tijd. We moeten op zoek naar nieuwe manier om energie op te wekken, om te leven en werken, zonder de aarde uit te putten. Ondernemers en burgers spelen een cruciale rol bij de energietransitie. Met de Groeiversneller helpt Oost NL om obstakels weg te nemen en echt werk te maken van grootschalige energieprojecten.

Mogelijkheden

Een business developer van Oost NL helpt initiatiefnemers van een grootschalig energieproject verder. Van het ontwikkelen van het projectplan tot het in contact brengen met de juiste experts. 

Met een financiële ondersteuning van Oost NL (tot 10.000 euro) huurt een ondernemer of coöperatie externe expertise in. Bijvoorbeeld om een solide businesscase berekening op te stellen, dat het maatschappelijke belang met het ondernemersbelang weet te koppelen. Ook juridische ondersteuning en hulp bij de contacten met netbeheerders behoren tot de mogelijkheden.

Voor wie?

De Groeiversneller Energie is er voor zowel mkb-ondernemers en agrarische ondernemers als organisaties met een energieproject, zoals bewonersorganisaties of energiecoöperaties.

Welke projecten?

Voor alle projecten op het gebied van duurzame energievoorziening. Zoals zonnepanelen, windmolens en -turbines, energieparken zoals zonneparken en windparken. 

Voorwaarden

  • De ondernemer, coöperatie of organisatie is gevestigd in Gelderland
  • Het te realiseren energieproject is in Gelderland
  • Minimale grootte van het project is 5 MWp opgesteld vermogen

Meer weten?

Vul het aanvraagformulier in of neem contact op met Joep Koene (06 - 28 876091 of joep [dot] koene [at] oostnl [dot] nl).