Oost NL

Christa Pieffers

Ik ben programmamanager voor het Enterprise Europe Network. Het Enterprise Europe Network (EEN) is een door de Europese Commissie opgezet netwerk dat als doel heeft ambitieuze mkb’ers te helpen innoveren en internationaal te laten groeien. Dit doen we door bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, en technologiecentra kosteloos te helpen met het zoeken van internationale partners. Daarnaast organiseren we (matchmaking) activiteiten en ondersteunen we met praktische informatie en advies over innoveren en internationaliseren. Het netwerk bestaat uit meer dan 600 organisaties in 70 landen. Oost NL is een van de 12 Nederlandse EEN-partners en is sinds 2022 onderdeel van dit netwerk.

"Ik word blij wanneer ik eraan mee kan werken dat een bedrijf succesvol stappen zet in het buitenland."

Graag help ik ondernemers in mkb-bedrijven bij het realiseren van hun internationale groei. Wat mij motiveert is: Zien hoe elke ondernemer op zijn of haar eigen manier onderneemt. Iedereen heeft een eigen stijl en een eigen aanpak. Dit vind ik mooi om te zien en ik word blij wanneer ik eraan mee kan werken dat een bedrijf succesvol stappen zet in het buitenland. Ik help bedrijven bij het zoeken naar business of innovatie partners in het buitenland. Voornamelijk binnen Europa, maar ook in verschillende landen en werelddelen buiten Europa. Daarnaast geven we advies over internationale groei en ondersteunen we bij innovatie.

Wij hebben een brugfunctie tussen ondernemers en de overheid/ de EU. Ik vind het fijn om als een spin in het web te werken en mensen met elkaar te verbinden, zowel binnen als buiten Nederland. Er is vaak zoveel meer mogelijk dan mensen weten.

Ik ben geboren en getogen in Oost-Nederland. Na allerlei omzwervingen, zowel in Nederland als in het buitenland, ben ik weer terug. Dit bevalt me supergoed, het is een prachtige regio met mooie natuur en vriendelijke en nuchtere mensen.