Header fallback 1

WeAllRide maakt dressuurwedstrijden toegankelijk voor iedereen

Het is niet voor iedere ruiter weggelegd mee te doen aan dressuurwedstrijden. Het kost veel tijd en geld. Ze moeten met hun paard en trailer het hele land doorreizen om deel te nemen aan wedstrijden. WeAllRide ontwikkelde een platform die het mogelijk maakt vanuit je eigen stal of manege mee te doen aan wedstrijden. “Wij vinden dat dressuurwedstrijden voor iedereen toegankelijk moeten zijn,” zegt Rens Plandsoen, oprichter van WeAllRide, “ook voor mensen met een handicap, met weinig tijd of met een beperkt budget.” Met ondersteuning van De Groeiversneller kan Plandsoen het online platform verder ontwikkelen.

Platform voorziet in een behoefte

De paardensportwereld is erg traditioneel. Al jaren worden proeven op dezelfde manier gehouden: thuis oefenen, op pad met je paard, rijden voor een jury en weer naar huis. “Een steeds kleinere groep vindt dit concept nog leuk en kan dit betalen,” zegt Plandsoen. Samen met Renée de Graaf richtte ze in december 2018 WeAllRide op. “Alles loopt volgens plan, we voorzien duidelijk in een behoefte.” Hoe werkt het precies? De ruiter kiest zelf een proef via WeAllRide, laat daar een filmpje van maken door een willekeurig persoon en stuurt de video naar de jury. Die beoordeelt de proef en reageert binnen 48 uur met een zogenoemd protocol: de uitslag, met opbouwende feedback.

Donatie per proef aan Parapaard

Deelname aan een proef kost 15 euro, daarvan doneert WeAllRide 1 euro aan Parapaard. Dat sportfonds zet zich in voor paardensportactiviteiten voor ruiters met een handicap. Ook voor ruiters met paarden die de trailer niet in durven is deze manier van wedstrijd rijden een uitkomst. “Paarden móeten overigens trainen,” legt Plandsoen uit, “het in beweging houden van een paard is beter voor de gezondheid. Daar is het dressuur rijden initieel voor bedoeld: om ze in conditie te houden.”

Inspelen op trends

WeAllRide ontwikkelt zelf proeven en speelt in op wat klanten willen. “Het rijden met een neckrope is nu een trend, zonder hoofdstel, met alleen een touw," weet de paardenliefhebster, “daar bestonden nog geen proeven voor, dus hebben wij die zelf ontwikkeld.“ De organisatie wil graag internationaal uitbreiden; welk EU-land de beste mogelijkheden biedt, onderzoekt WeAllRide nog.

Beste videorijders op Outdoor Gelderland

Van 3 t/m 7 juli 2019 vond op Sportcentrum Papendal het internationale paardensportevenement ‘Outdoor Gelderland’ plaats. Op 6 juli kregen de finalisten van het NK video dressuur een kans zich te presenteren voor een groot internationaal publiek. Op donderdag 5 juli was het podium voor de ruiters met een beperking, de zes beste ruiters hebben daar de finale gereden.

Beter geworden door De Groeiversneller

Plandsoen stond van 2013-2015 drie jaar in de The Next Women-Top 100 van meest succesvolle zakenvrouwen van Nederland. Via haar netwerk kwam zij in contact met De Groeiversneller. De regionale ontwikkelingsmaatschappij Oost NL begeleidt ondernemers die zich via een quickscan aanmelden voor het ondersteuningsprogramma. “Oost NL heeft ons geholpen ons businessmodel scherper te krijgen, we zijn daardoor echt beter geworden.” Dankzij een lening van De Groeiversneller kon WeAllRide marketingtools ontwikkelen en instructievideo’s voor het platform laten maken. En waarom paarden nou zo leuk zijn? Plandsoen weet het antwoord: “Het is zo bijzonder een paard in je leven te hebben. Zo vertelde een ruiter die in een rolstoel zit; op de rug van een paard kan zij weer ‘rennen’!”