Oost NL

VitalFluid

VitalFluid (Paul Leenders & Polo van Ooij) ontwikkelt klantgerichte toepassingen van Plasma Geactiveerd Water (PAW).

Om PAW te maken is niet meer nodig dan water, lucht en elektriciteit. Na een studie in samenwerking met Wageningen University & Research en de Technische Universiteit Eindhoven bleek het ‘plasmawater’ onder meer geschikt om snijbloemen langer vers te houden. Daarnaast heeft het water desinfecterende en steriliserende werking. Daardoor - zo bleek ook uit verder onderzoek - zijn er toepassingen denkbaar in de medische wereld en de agrarische sector zoals in zaadbehandeling, de teelt van gewassen en de bloemenindustrie. VitalFluid doet diverse proof-of-principle-studies met klanten voor verder validatie en is ze bezig met het opstarten van het bedrijf en de eerste financieringsronde. 

De Groeiversneller

Een voucher van de Groeiversneller zet VitalFluid in voor juridische ondersteuning bij onderhandelingen met investeerders in de onderneming. "Deze onderhandelingen lopen nog maar dit heeft ons zeker al geholpen. Als ondernemer kun je immers niet overal verstand van hebben en bepaalde expertise zul je moeten inhuren", zegt ondernemer Paul Leenders.

Met het economische stimuleringsprogramma De Groeiversneller ondersteunt en stimuleert de provincie Gelderland mkb-ondernemers met groeiplannen.

Foto: Bart van Overbeeke Fotografie