Oost NL

Sligro

Sligro, marktleider in de bevoorrading van horeca en horeca gerelateerde bedrijven, kocht voor zijn nieuwe distributiecentrum een kavel van ruim 4,8 hectare op A1 Bedrijvenpark Deventer. Het duurzame gebouw wordt het centrale distributiepunt voor Oost- en Midden-Nederland. Er gaan 200-250 mensen werken.

Oost NL legde de eerste contacten met Sligro en adviseerde over de best passende logistieke plek voor het distributiecentrum. Hiermee blijven arbeidsplaatsen in Overijssel behouden en ontstaan er minimaal 60 extra banen. De bouw van het nieuwe distributiecentrum betekent dat werkzaamheden in de Sligro-vestiging in Enschede en het Heineken distributiecentrum in Deventer verplaatst worden naar Deventer. Met de vestiging in Deventer zit Sligro in het hart van hun aflevergebied en bedienen zij hun klanten optimaler. Uiteindelijk draagt dit bij aan een efficiëntere doorstroming en reductie van CO2-uitstoot.

Het nieuwe distributiecentrum is voor Sligro nodig om hun groei in deze regio goed te verwerken en om de horecabevoorrading voor Heineken in het logistieke proces te kunnen integreren. Vanuit Deventer kunnen ze hun klanten en die van Heineken in Oost- en Midden-Nederland nog beter bedienen.

BREEAM-standaard

Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd volgens de nieuwste standaard in logistiek en voldoet aan alle moderne eisen wat betreft duurzaamheid. De ambitie ligt hoog. Sligro streeft naar een gebouw dat voldoet aan de BREEAM-standaard Excellent of Outstanding.