Oost NL

Revyve

Revyve – de innovatieve Wageningse foodtech scale-up – gebruikt gepatenteerde technologie om eiwit- en vezelingrediënten te produceren vanuit biergist, een zijstroom van bierbrouwerijen. Deze geüpcyclede ingrediënten hebben een lage CO2-voetafdruk en kunnen dierlijke eiwitten en E-nummers (zoals methylcellulose) vervangen. Vanwege de grote veelzijdigheid en hoge functionaliteit kunnen deze ingrediënten gebruikt worden in verschillende soorten voedsel, zoals vleesvervangers, pasta, bakkerijproducten, sauzen en snacks.

De upcycled ingrediënten van revyve dragen sterk bij aan de vermindering van de CO2-voetafdruk van voedselproductie en bieden een clean label-oplossing voor voedselproducenten. 

Cosun en Oost NL investeerden samen foodtech scale-up revyve in Wageningen om de ontwikkeling en productie van duurzame, upcycled en lokale ingrediënten vanuit co-producten uit de voedingsmiddelenindustrie te stimuleren. Oost NL doet dat vanuit het Perspectieffonds Gelderland (PFG), een fonds van de provincie Gelderland, dat zich richt op het versnellen en versterken van de innovatiekracht van grote maatschappelijke uitdagingen.