Header fallback 1

Rc Panels

Rc Panels uit Lemelerveld (Overijssel) verduurzaamt huizen met prefab- gevels en daken. De gevel- en dakpanelen zijn onderdeel van de renovatie van huizen, de hoge isolatiewaarde en geringe dikte maakt ze uitermate geschikt voor Nul-op-de Meter (NOM) woningrenovaties. Met een investering van Oost NL kan Rc Panels verder groeien en jaarlijks minimaal 2.500 verouderde huizen transformeren in energiezuinige huizen.

​Rc Panels produceert complete prefab bouwdelen die als een schil om een woning zijn te plaatsen. Met de bouwdelen is het mogelijk om binnen een dag een huis te isoleren. Dat is goed nieuws, want door de maatschappelijke opdracht om op grote schaal te verduurzamen is de vraag naar buitengevelisolatie groot. In 2050 moeten Nederlandse woningen volledig energieneutraal zijn. Dat is een grote uitdaging voor woningcorporaties. Rc Panels kan daar een bijdrage aan leveren door woningen om te vormen naar de vraag van morgen. 

Door huizen te isoleren daalt de vraag naar energie, waardoor de afhankelijkheid van gas en elektriciteit afneemt. De methode die Rc Panels ontwikkelde kent een aantal voordelen. De bouwdelen van Rc Panels hebben een hoge isolerende werking en voldoen daarmee aan de eisen die de overheid stelt aan isolatie bij nieuwbouw en renovatie. Daarbij zijn de bouwdelen prefab, binnen een dag kunnen de bouwdelen er staan. Het plaatsen van de bouwdelen levert daardoor aanzienlijk minder overlast op voor bewoners tijdens de renovatie. Een bouwdeel gaat conform testresultaten minimaal 40 jaar mee, daarna zijn veel van de materialen die gebruikt zijn recyclebaar.