Oost NL

Picnic

Bezorgsupermarkt Picnic opende in de zomer van 2020 haar nieuwe distributiecentrum in Apeldoorn. Het grootste distributiecentrum van Picnic tot dan toe. In goede samenwerking met de gemeente Apeldoorn kon Oost NL het bedrijf ondersteunen bij de locatiekeuze en vestiging. Met het distributiecentrum zijn naar verwachting 450 banen gemoeid.

De opening in Apeldoorn werd vervroegd vanwege de snelle groei van het aantal nieuwe huishoudens dat zich vanwege de coronacrisis via de app heeft aangemeld.

Het nieuwe distributiecentrum komt op bedrijvenpark Ecofactorij en is met 20.000 vierkante meter de grootste van de zes distributiecentra van Picnic. Door de uitbreiding worden zo'n 450 mensen aan een baan geholpen. Inmiddels is de werving in volle gang en worden er zo'n dertig mensen per dag aangenomen. 

Picnic heeft bij Oost NL de vraag neergelegd om hen te helpen bij het vinden van een nieuwe locatie ergens in de driehoek Zwolle-Apeldoorn-Deventer. Met een minimale bedrijfsoppervlakte van 10.000 m2. Door goede afstemming met de verschillende gemeenten en regionale makelaars was Oost NL in staat om continu nieuwe panden aan te bieden waarbij Picnic in een aantal gevallen ook snel op die locatie is gaan kijken.