Oost NL

PH Wind

PH Windsolutions Inc. is een leverancier van productieapparatuur voor windtur-bineonderdelen uit Montreal, Canada. Producenten van windturbinewieken vragen om efficiency en betrouwbaarheid. PH Windsolutions kan aan die vraag voldoen, omdat dit bedrijf bekend staat als pionier in het ontwerpen en produceren van geautomatiseerde matrijzen voor het gieten van deze producten. Naast de windturbine-industrie groeit de vraag naar de productieapparatuur van PH Windsolutions ook binnen de transportsector en de luchtvaartindustrie.

Sinds de start van PH Windsolutions Inc. leveren ze technologie aan de Europese markt. Om de Europese groei van het bedrijf te ondersteunen startte PH Windsolutions Inc. een autonoom verkoop- en servicepunt in Nederland dat eigendom is van het Canadese moederbedrijf. Het merendeel van het team is opgeleid in engineering of mechatronica.

Kennis in Twente

Het NFIA en Oost NL zochten naar locaties in Nederland. PH Windsolutions BV koos voor Oldenzaal, vanwege de in Twente aanwezige kennis op het gebied van windturbinetechniek. Oost NL verleende ondersteuning met het ontsluiten van informatie over het vestigingsklimaat, werk- en verblijfsvergunningen voor expats en legde relevante contacten voor het bedrijf bij hogescholen en de Technische Universiteit. PH Windsolutions BV is met acht man gestart en verwacht binnen drie jaar uit te groeien naar 20 arbeidsplaatsen.