Oost NL

PESCHECK

De Enschedese scale-up PESCHECK maakt het voor bedrijven eenvoudiger om betrouwbaar personeel te vinden. Bedrijven kunnen met PESCHECK via een online dashboard screenings aanvragen. Oost NL investeerde vanuit het Innovatiefonds Overijssel in PESCHECK om de snelle groei door te zetten en te groeien van negen naar 40 werknemers.

De flexibilisering van de arbeidsmarkt en de toegenomen behoefte aan personeel maken dat de vraag naar background checks voor personeel steeds groter is. Bedrijven willen weten met wie ze te maken hebben of het nu gaat om personeel of potentiële klanten. Veel werkgevers vragen voordat ze iemand in dienst nemen bijvoorbeeld een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. PESCHECK maakt dat proces eenvoudiger.

Met het optimaliseren van het aanvraagproces voor VOG's heeft PESCHECK succes. Het bedrijf heeft in relatief korte tijd met haar label VOG-aanvraag.nl ruim 700 organisaties als klant aangesloten. PESCHECK wil een one-stop-shop worden voor screenings zodat bedrijven snel en eenvoudig alle screenings vanuit een online dashboard bij hen kunnen aanvragen