Oost NL

One Planet Crowd

Oneplanetcrowd, een crowdfundingplatform voor duurzame ondernemingen, kan met een investering uit het participatiefonds Oost NL haar verdere groeiambities waarmaken. Crowdfunding kan een cruciale rol spelen in het versnellen van de transitie naar een sterke economie in Oost-Nederland door het betrekken van ‘de crowd’ (het publiek).

“Crowdfunding is naast een financieringsmiddel een middel voor ondernemers om draagvlak en bekendheid te krijgen. Met je ‘crowd’ werk je gezamenlijk aan je missie die bijdraagt aan de duurzame economische transitie”, aldus Coenraad de Vries, mede-oprichter van Oneplanetcrowd.

Met de investering uit het participatiefonds is Oost NL niet alleen aandeelhouder van Oneplanetcrowd, maar kan zij ook crowdfunding toevoegen aan haar financieringsinstrumentarium. Ook biedt Oneplanetcrowd het Business Angels Netwerk van Oost NL een platform om haar diensten op een moderne wijze te etaleren en sneller en effectiever passende business cases te vinden. In 2012 nam StartGreen Capital het initiatief een eerste duurzaam crowdfundingplatform in Nederland op te richten. Startlife, een samenwerkingsverband tussen de Oost NL en Wageningen University & Research, mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en provincie Gelderland, was vanaf het begin als partner betrokken bij Oneplanetcrowd.

Oneplanetcrowd en Oost NL werkten tevens als financiers samen bij verschillende bedrijven, zoals The eNose Company en Solease.

Video impressie